• Folk må slutte å ringe oss, sier en frustrert operasjonsleder.

Etter at det i ettermiddag ble kjent av halvparten av bilparken stenges ute av sentrum, har politiet blitt nedringt. Både på nødtelefonen og politiets vanlige linje.

— Det har vært veldig, veldig mange telefoner om dette i ettermiddag. Det er nesten det eneste vi har svart på, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

Han ber folk om å slutte å ringe.

— Det er frustrerende. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å fortelle dem det som står på kommunens nettsider. Det skal jo være unødvendig.

Må legge på

De som ringer nødlinjen, får straks beskjed om å legge på og ringe tilbake på politiets vanlige telefonlinje, slik at nødlinjen ikke sperres.

«Jeg skal ditt og datt, har den type bil, kan jeg da kjøre?» og «hva er en personbil?», er blant spørsmålene operasjonsleder har fått.

— Vi prøver å svare etter beste evne, og i noen tilfeller kobler vi videre til kommunens vakttelefon, men de har jo også begrensede linjer.

Frykter bot

Mange av innringerne er redde for å få bot.

— Det viktige er at folk følger henstillingen fra kommunen, dette er for innbyggernes beste. Poenget er ikke om de får bot eller ikke. Vi sier at det ikke er farlig å ta bussen.

Kommunen oppbemanner

Også Bergen kommune får svært mange telefoner i kveld.

— Jeg vil oppfordrer folk til å lese informasjonen på kommunens eller bt. nos nettsider. Hvis folk likevel må snakke med noen er nummeret vårt 05556. Ring for all del ikke til politiet, sier informasjonsdirektør i Bergen kommune, Robert Rastad.

Kommunen bemanner i kveld opp telefonberedskapen for å ta unna telefonstrømmen.

— Hvis folk ringer oss nå må de regne med å vente en stund i kø, sier Rastad.

Hva mener du om restriksjonene? Si din mening.

LEI: «Hallo ... Da skal du notere deg et nummer. 05556. Det er til Bergen kommune.» Setnignen begynner å sitte godt hos operatørene hos politiet. FOTO: RUNE STØLÅS
Fredrik Bjerknes