I dag var Politiet, Trygg Trafikk, kommunen og representanter for Bybanen på befaring i Kaigaten. Hensikten: Å se på overganger for spaserende og syklister.

Politiet har allerede fremmet et forslag for å forhindre at syklister passerer overgangene i voldsom fart. Dette skal diskuteres på et møte i neste uke.

Se mer om dagens befaring i videoen under:

Forrige tirsdag ble en kvinnelig syklist (18) hardt skadet etter å ha blitt påkjørt av en buss i Kaigaten. Politiet mener hun skled på skinnene i veien før hun havnet under bussen.

– Av og til glimter hun til ved litt bevissthet og kan si noen utydelige ord, av og til også tydelige. Det har gått fremover, men vi vet ennå ikke hvordan det vil gå med henne. Hun har en lang vei igjen, sa Hermund Aadland til bt.no tidligere denne uken.

Aadland mener situasjonen for syklister i Bergen er uansvarlig, og etterlyser nå strakstiltak fra kommunen.

– Kaigaten er en gedigen sykkelfelle. På et sted må man over to trikkeskinner med 30 graders vinkel. Alle som kjenner til trikkeskinner ved at det er å invitere annenhver syklist til å falle der. Verre kan det ikke gjøres, mener han.

— Sterkt møte

Byråd for klima, miljø og byutvikling, Lisbeth Iversen (KrF) møtte Hermund Aadland på Rådhuset onsdag.

— Det var et veldig sterkt møte og vi har den dypeste medfølelse for familien som er i en svært krevende situasjon, sa byråd Lisbeth Iversen.

FORKJØRSRETT: Bybanen vil ha forkjørsrett i Kaigaten, noe som vil bli ett nytt trafikkmønster bergenserene må forholde seg til.
Ronald E. Hole
KAMPANJER: Bybanen AS vil begynne med kampanjer rettet mot trafikksikkerhet når den første vognen er på plass på skinnene.
Ronald E. Hole
OVERGANG: Her er en av overgangene som man i dag befarte.
Ronald E. Hole
SKINNER: Det er krysningsspor i Kaigaten, og på det meste er det 6 skinnespor.
Ronald E. Hole