Ti politietterforskere i den thailandske feriebyen Pattaya jobber med å finne den etterlyste bergenseren, ifølge thailandsk politi.

— Vi leter etter han, men har verken navn eller bilde. Det eneste vi har å gå på er kallenavnet hans, sier etterforskningsleder Nattavat Srithong Pech til bt.no.

Thailandsk politi har imidlertid tidligere uttalt at grensestasjonene er varslet om mannen, og at han ikke slipper ut av landet hvis han forsøker å flykte.

Risikerer 25 års fengsel

Mannen i 30-årene er mistenkt for å ha utøvd volden som medførte at Jarle Nyegaard fra Bergen døde på sykehus torsdag.

43-åringen mottok ett slag mot hodet, gikk i bakken med stor kraft og knuste bakhodet i fallet.

Pattaya-politiet sier den etterlyste bergenseren er mistenkt for å ha utøvd vold med døden til følge.

— Det ser ut til å være en ulykke som ble til noe større, sier etterforskningsleder Pech.

Han opplyser at strafferammen i thailandsk rettsvesen for denne type saker er mellom 15 og 25 år.

Pech sier at politiet nå håper at mannen vil melde seg frivillig.

— Vi må finne ut hvorfor han slo, hva som var årsaken bak og hvorfor han stakk av etterpå, sier Pech.

Oppfordres til å melde seg

Politiet har avhørt fire øyevitner til slosskampen som endte på mest tragisk vis.

— Rett etter at Jarle Nyegaard gikk i bakken, stakk mannen av, sier den thailandske etterforskeren.

Utenriksdepartementet er orientert

om dødsfallet og poliitetterforskningen. Pressevakt Frode O. Andersen sier imidlertid at det ikke er så mye de kan gjøre, dersom den etterlyste bergenseren melder seg for norske myndigheter ved ambassaden i Bangkok.— I straffesaker som dette pleier vi generelt sett å oppfordre folk til å melde seg til lokalt politi, sier Andersen.

Det eneste ambassaden kan bidra med er juridisk bistand.

— I alle land har vi en liste med engelsktalende advokater, også i Thailand. Vi kan bistå med dette, men kostnadene må vedkommende stå for selv, sier Andersen.

Har ringt familien

ba.no/Nettavisen skriver lørdag kveld at den etterlyste bergenseren i 30-årene lørdag har ringt hjem til familien i Norge for å få hjelp.

Ifølge nettavisene skal den etterlyste mannen være livredd for de eventuelle rettsprosessene thailandske myndigheter vil utsette ham for.

— Situasjonen er svært belastende, sier den etterlyste mannens mormor til Nettavisen.

Og videre:

— Dette er så vondt for meg, jeg orker rett og slett ikke å snakke om det. Det er forferdelig vondt det som har skjedd, og nå har vi nærmeste sittet sammen og snakket om dette. Vi lider oss imellom.

- Risikerer livstidsom

Sjømannsprest Jan Olav Johannessen sier til ba.no at den etterlyste bergenseren, om han skulle bli dømt for drap i Thailand, risikerer fra 15-20 års fengsel til livstidsdom.

— Etter fire år kan man søke om å få sone i sitt hjemland. Får man ikke gjennomslag for søknaden, må man vente fire nye år, sier Johannessen til ba.no.

MISTENKT: Bergenseren i 30-årene er ettersøkt i Thailand etter at han skal ha slått ned Nyegaard, som døde av skadene.
KÅRES PARTY BAR: På baren hadde Jarle Nyegaard og hans bergenske bekjent sett Champions League-kamp sammen. Da de skulle dra hjem, ble Nyegaard slått ned. Han ble tatt til sykehus på natten, der han på ettermiddagen dagen etter ble erklært død.
PRIVAT