Flere polititjenestemenn deltok da toppleiligheten i Domkirkegaten ble raidet i går formiddag.

I flere år har den lille toroms leiligheten blitt brukt til å selge sex, rett over gaten for politihuset i Bergen. Bergens Tidende har i lengre tid vært kjent med at utenlandske kvinner har holdt til der i kortere eller lengre perioder, og at det har foregått prostitusjon på adressen.

Virksomheten har vært tett knyttet opp til prostitusjonsvirksomheten i Knøsesmauet, og i en leilighet i Drammen — alt administrert av den estiske ligaen:

  • Kvinnene er blitt fordelt mellom de tre adressene i Bergen og Drammen.
  • De seksuelle tjenestene er blitt annonsert på sex-sider på internett og i Søndag Søndag, under ulike telefonnumre.
  • Alle oppringninger fra kunder har gått direkte til en og samme sentralbord-dame. Hun har gitt kundene beskjed om hvor de kunne møte kvinnene, og deretter varslet den prostituerte.
  • Slik har bakmennene hatt kontroll med hvor mange kunder kvinnene har hatt, og samtidig unngått direkte telefonkontakt mellom prostituert og kunde.

Kvinnene fikk en tredel

Rekrutteringen av prostituerte skal etter det Bergens Tidende kjenner til ha skjedd i Estland, både ved hjelp av annonser og gjennom bekjentskaper.

Kvinnene har arbeidet i kortere eller lengre tid i Norge, og flere har vært på gjentatte besøk.

Hver kunde har betalt mellom 1300 og 1500 kroner for tjenestene. Av dette skal kvinnene ha fått ca. en tredjedel.

Sentralborddamen har etter det Bergens Tidende forstår fått en mindre pengesum for hver kunde hun formidlet. Resten har gått til bakmennene, som har sørget for husleie, annonsering og vakthold.

Pengene har bakmennene stort sett hentet i kontanter med jevne mellomrom. Men det skal også ha vært satt inn penger på kontoer i norske banker, særlig fra virksomheten i Drammen.

Hadde med seg ny kvinne

Bergens Tidende vet fra flere uavhengige kilder at en av de prostituerte så sent som sist helg ble sendt fra Bergen til Drammen for å arbeide noen dager der.

Det skal den siste tiden ha vært flere utskiftninger i arbeidsstokken:

Den antatte hovedmannen, som ble pågrepet i Drammen, kom på besøk til Bergen med bil sist helg. Han skal da ha hatt med seg en ny kvinne fra hjemlandet. Ifølge kilder i miljøet oppholdt han seg det meste av tiden i leiligheten i Domkirkegaten, der han også skal ha truffet den pågrepne 42-åringen fra Sotra.

Søndag kjørte mannen videre til Drammen. Der hadde en av de prostituerte nettopp reist hjem til Estland, etter et par måneders arbeid i byen.

Etter det Bergens Tidende kjenner til var det også i Drammen ventet en ny kvinne fra Estland, som skulle komme med fly til Gardermoen mandag.

RANSAKET I NABOLAGET: I det gamle murhuset i Domkirkegaten (Det fireetasjes huset til venstre)har det i åreevis blitt drevet organisert sex-salg. I går formiddag slo politiet til.