Bergensmusikeren forsvant mandag 30. april like før midnatt. Han var innlagt ved Sandviken sykehus og gikk derfra. Politiet arbeider ut fra teorien om at Slåttli gikk ned mot sjøen, til området rundt Gamle Bergen. Det er blant annet funnet klær som skal ha tilhørt ham.

— Det er viktig for oss å finne ham. Etter hvert som tiden går, blir belastningen på familiens hans større. Slike saker er en voldsom påkjenning for de involverte, sier Jens Ekmann, etterforskningsleder ved person- og voldsavsnittet.

Nye sjøsøk aktuelt

- Hva gjør dere nå?

— Vi planlegger å utvide søket ytterligere. Slike saker jo svært vanskelige, fordi vi har usikre holdepunkt for hvor han kan være.

- Kan det bli aktuelt å lete etter ham i sjøen igjen?

— Ja, det kan det.

Stor respekt

Mens politiet konsentrerer søkene i sjøen nær Gamle Bergen, har venner av Slåttli en egen leteaksjon. De har blant annet vært ute i store deler av Bergen, også på Byfjellene. Det skal også være hengt opp plakater av ham i Oslo.

— Jeg har stor respekt for det arbeidet de gjør. De kjenner ham best. Men det er viktig at vi blir orientert dersom de får nye opplysninger, sier Ekmann.

SAVNET: Mandag 30. april like før midnatt ble Per Kristian Slåttli borte. Siden har familie, venner, politi og brannvesen leitet etter ham.
PRIVAT