• Vi var sikre på at vi skulle miste hjemmet vårt, sier familien Johannsen. Fortsatt ingen mistenkte etter seriebrannene natt til torsdag.

— Krimteknikere og brannetterforskere har vårt ute på alle åstedene, men jeg er usikker på hva de har fått med seg av eventuelle tekniske spor, sier Pål Roaldsen, gruppeleder for tyveri- og brannsaker i sentrumspolitiet.

— Det er typisk vanskelig å sikre spor på brannåsteder.

Høye flammer

Roaldsens folk etterforsker i alt syv branner og branntilløp i Bergen fra sent onsdag kveld og til utpå morgenkvisten torsdag.

Vi har ingen mistenkte i det hele tatt

Pål Roaldsen, politiførstebetjent

Brannene har skapt frykt for at en pyroman kan være løs.

På Nedre Korskirkeallmenningen kunne det gått virkelig galt. Der slikket flammene fire-fem meter oppetter husveggen til familien Johannsen, som har et barnerom bare meter unna der flammene stoppet.

- Vi var sikre på at vi kom til å miste hjemmet vårt da vi så hvor kraftig det brant. Brannvesenet fikk heldigvis kontroll ganske raskt, sier Klaus Johannsen til BT.

Lang vitneliste

Førstebetjent Roaldsen sier etterforskerne nå jobber seg gjennom en liste med vitner som de «fortløpende kontakter».

— Det er snakk om et titalls vitner, noen av dem mer perifere enn andre. En del av vitnene er de som ringte inn meldinger om brannene, sier Roaldsen.

I tillegg har politiet sikret seg oversikt over aktuelle overvåkningskamera.

— Vi har ikke rukket å begynne å se gjennom materialet, sier Roaldsen fredag morgen.

- Tror dere det kan være én og samme person som har tent på?

— Det vet vi ikke per nå. Vi har ingen mistenkte i det hele tatt. Noen av brannene kom så tett både i tid og geografisk at det er grunn til å anta samme gjerningsperson. Men det kan også være flere, sier Roaldsen.

Har ikke eksakte branntall

Han vet ikke hvordan utviklingen i påtente branner i Bergen har vært det siste året.

— Det er en større jobb å finne slike tall, fordi branntilløp og branner kan kodes på så mange forskjellige måter - alt fra mordbrann til skadeverk, sier Roaldsen.

TOK ORDENTLIG FYR: Her ved Korskirken var det nær ved å gå virkelig galt. Dette var en av mange branner i Bergen natt til torsdag. På syv timer begynte det å brenne i totalt ni bosspann.