BT skrev i går at det er funnet en kniv i leiligheten hvor kvinnen ble drept, og at den siktede 50-åringen i avhør skal ha forklart at den drepte 27-åringen skal ha truet ham med denne kniven.

Kilder opplyser til BT at den siktede skal ha vedgått at det oppsto en konfrontasjon mellom han og den drepte. Mye tyder på at det dreide seg om pengebeløpet mannen skulle betale den prostituerte kvinnen.

Siktede uten skader

Politiet mener derimot at funn og andre omstendigheter på åstedet ikke samsvarer med siktedes forklaring om at han handlet i nødverge da kvinnen ble drept. Mannen skal heller ikke være påført fysiske skader.

Det forklarer siktelsen som ble utferdiget i går. Foreløpig lyder den på forsettlig drap.

Også Bergen tingrett konstaterer at det er uoverensstemmelse mellom siktedes versjon, og opplysninger politiet sitter inne med. Derfor besluttet retten at gårsdagens fengslingsmøte skulle gå for lukkede dører, av fare for at bevis kunne gå tapt. Av samme grunn blir mannen sittende i varetekt de neste fire ukene.

— Siktede samtykket selv til fengsling, sier politiadvokat Eli Valborg Valheim i Hordaland politidistrikt.

Møtte ikke selv

50-åringen orket ikke å være til stede under gårsdagens fengslingsmøtet.

— Han syns det ville være en for stor belastning å være til stede i retten, blant annet på grunn av media, sier mannens forsvarer, advokat Stein Erik Ottesen.

— Min klient er avhørt to ganger og har forklart seg grundig om saken sett fra sitt ståsted, sier Ottesen.

— Politiet mener din klients forklaring ikke samsvarer med andre opplysninger i saken?

— Det har jeg ingen kommentar til. Min klient erkjenner fortsatt ikke straffskyld, sier Ottesen.

— Den siktede har avgitt en ganske detaljert forklaring, og har samarbeidet veldig greit, sier avdelingssjef Tove Lian Mathiesen ved volds- og sedelighetsseksjonen i Hordaland politidistrikt.

— Hvor god oversikt har politiet over det som skjedde i leiligheten?

— Vi har bare siktedes forklaring. Om det er det riktige hendelsesforløpet, gjenstår å se, svarer Lian Mathiesen.

Jakter på spor

En rekke beslag er nå sendt til grundigere undersøkelser. Blant dem den omtalte kniven og klær fra offeret og siktede. Politiet er også i ferd med å sikre seg utskrifter fra mobiltelefoner på jakt etter viktige vitner og spor.

Politiet er også godt i gang med avhør av vitner. Dette er personer i både siktedes og den drepte kvinnens omgangskrets.

Lian Mathiesen bekrefter at kameratene som var med 50-åringen på byen kvelden før drapet er blant dem som er, eller vil bli, avhørt som vitner.

Politiet regner med at det mest vesentlige i saken vil være ferdig etterforsket innen fengslingsperioden, som går ut om fire uker.

TAUSE: Politiadvokat Eli Valborg Valheim og forsvarer, advokat Stein Erik Ottesen, ønsker å si minst mulig om den pågående drapsetterforskningen.
Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen