Da selskapet skulle forlate restauranten Sumo i Bergen sentrum, gjensto fortsatt mellom 1500 og 2000 kroner i ubetalte regninger etter gildet.

En kvinne opplevde alle restaurantgjengerens skrekk, da hun som den siste gjenværende person fra vennegjengen på omtrent 25 personer ble konfrontert med den utestående regningen.

Da de ansatte ba kvinnen betale det utstående, nektet kvinnen.

Slo tre ganger

— Hun slo meg flere ganger i ansiktet, sier en medarbeider på spisestedet, tydelig rød der slagene traff.

Politiet ble tilkalt, men da patruljen ankom hadde kvinnen dratt fra stedet. Hun hevder at hun slo restaurant-medarbeideren i selvforsvar.

— Avtalen var at alle skulle betale for seg, og jeg betalte selvfølgelig min egen regning. Dersom andre i følget ikke har betalt for seg, kan jo ikke jeg holdes til ansvar for det. Bordet sto heller ikke bestilt i mitt navn, og jeg hadde andre avtaler å rekke sier kvinnen til bt.no.

Hun hevder at betjeningen på restauranten grep henne hardt i armen, og klemte til etter hvert som munnhuggeriet tilspisset seg.

— Da slo jeg han med flat hånd, til sammen tre ganger. Han klemte meg så hardt at jeg mistet telefonen min i bakken av smerte, sier kvinnen.

Hun sier hun selv ringte politiet flere ganger for å få de til å komme å løse krangelen.

- Hadde hendene på ryggen

Medarbeideren som ble slått til, kjenner seg ikke igjen i kvinnens beskrivelse av opptrinnet. Han sier han først holdt igjen kvinnen i påvente av at politiet skulle komme.

— Jeg slapp henne etter de første slagene, og hadde ingen interesse av å holde henne fysisk igjen når hun prøver å skade meg, sier han.

— Siste gangen hun slo, sto jeg med hendene på ryggen. Jeg har godt over 20 vitner på dette, dessverre, sier mannen, med henvisning til at alle på restauranten fikk med seg opptrinnet.

Han varsler anmeldelse av kvinnen.

— Jeg stoler på at politiet vil håndtere dette på en god måte, sier han.

Operasjonsleder Ronny Lenthfør i Hordaland politidistrikt, sier politiet ikke vil foreta seg noe i saken før det eventuelt foreligger en anmeldelse fra en av partene.