De var en forbikjørende bilist som undret seg, og som fryktet det verste. Sigrid ler av episoden — hun fikk overbevist politiet om at virkelig hadde lov å løpe utendørs alene. Ordensmakten sjekket at hun virkelig bor i Markeveien, som hun oppga - og lot henne løpe videre....

Hun er født i januar 1909, Sigrid Krohn de Lange, men er minst like sprek som deg og meg. Både i kropp og sjel. I tillegg utrolig smart i sin burgunder buksedress. Derfor er det med et smil hun forteller Bysiden følgende historie: - Forleden ettermiddag var jeg på en av mine faste spaserturer i Årstadveien og Kalvedalsveien mot sentrum, hjem til der jeg bor i Markeveien. Nedover bakken mot Stadsporten småløp jeg, noe jeg gjerne gjør i unnabakken akkurat her. Da jeg nærmet meg Kong Oscars gate ble jeg stoppet av en politibil og en hyggelig politimann snakket til meg. Det viste seg at en bilist som hadde sett meg løpe, trodde at «den gamle damen» hadde forvillet seg vekk fra en eller annen institusjon - og hadde varslet politiet, for at de skulle ta hånd om meg.

Sigrid på 94 ler og forteller at hun gradvis klarte å få politimannen til å forstå at hun bare var ute på en trimtur. Men først etter at han hadde bedt om adressen hennes - og sjekket at hun virkelig bodde i Markeveien. Så dersom noen ser et olja lyn nedover bakken mot Stadsporten, så er det bare Sigrid som holder seg i fin form.

GODT HUMØR: Hun tar det med godt humør, Sigrid Krohn de Lange (94), at en politimann lurte på om hun var «på rømmen», da hun var ute og trimmet.
FOTO: RAGNHILD DAAE GJERTSEN