Politiet holdt igjen fergen fra Sandvikvåg til Halhjem i ettermiddag.

— Vi ble anmodet av Haugaland og Sunnhordland politidistrikt om at to personer skulle pågripes på fergen, sier operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt.

Politiet fikk meldingen klokken 16.02.

Sjekket alle bilene

Trygve Tveitnes kom fra Sandvikvåg i ettermiddag med fergen da politiet aksjonerte.

— Alt var normalt under overfarten, men da vi skulle i land på Halhjem fikk ingen kjøre ut av fergen. Vi ble sittende i varmen på nedre bildekk i fergen og ante ikke hva som skjedde. Plutselig kom det flere politifolk inn. De gikk fra bil til bil og sjekket alle på dekket, forteller han.

Politiaksjonen førte til forsinkelser på fergesambandet.

Klokken 16.49 fant politiet den aktuelle bilen.

— Det skal være flere personer i bilen. Vi konfererer med politiet i Haugaland hva som skal skje videre, sa Wallestad kort tid etter.

Åtte personer ble pågrepet av politiet ved Halhjem fergekai.

- Stjal for nesten 100.000

De åtte personene skal være innblandet i et tyveri fra Expert på Heiane i dag. De ble ifølge politiet observert i en bil som kjørte av gårde fra Expert Heiane på Stord.

Samme bil med senere observert på Sandvikvåg kai.

De skal ha stjålet mobiltelefoner til en verdi av mellom 90.000 og 100.000 kroner.

— Noen av telefonene er kommet til rette, men flere er fortsatt savnet, sier operasjonsleder Jan Magne Østerbøvik ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Barn i bilen

— De hadde også med seg et barn i bilen, og vi kommer til å varsle barnevernet når personene er brakt inn til oss, sier operasjonsleder Østerbøvik.

Klokken 19.10 har en politipatrulje tatt fergen over til Stord med de arresterte.