Venner og familie føler at den avdøde Asbjørn Hvidevolds minne blir svertet. Avisene har gjennom helgen vært fulle av spekulasjoner om Hvidevold og hans tidligere kjæreste, Bente Gurine Bjørgen.

To av de drapssiktede har oppgitt Bjørgens drukning i 2003 som motiv for å oppsøke Hvidevold i hans hjem. Dette har ført til så mange spekulasjoner at politiet nå sier stopp.

— La meg si det så klart: Det foreligger absolutt ingen opplysninger som taler for å gjenoppta etterforskningen av dette dødsfallet, sier Kvalvik.

Refser media

Omstendighetene rundt Bente Bjørgens død ble ifølge politiet grundig undersøkt. Kvinnen ble obdusert og vitner ble avhørt. Konklusjonen var at hun ikke hadde vært utsatt for noe kriminelt.

Dette svaret klarte ikke den drapssiktede Frp-politikeren å leve med. Han kontaktet etterforskerne og ba dem granske nøyere. Politiet ba 61-åringen roe seg ned. Teoriene hans ble blankt avvist.

Etter drapet i forrige uke har ryktespredningen nådd nye høyder. Dette har vært en ekstra belastning for Hvidevolds venner.

— Asbjørn var ingen skurk, sier Nina Solheim og Ronny Kleveland.

De to er opprørt over at den drepte 60-åringen henges ut som ansvarlig for eks-kjærestens død.

- Sverter hans minne

En enslig lykt lyser blant mange utbrente fakler og telys foran eneboligen til Asbjørn Hvidevold. Langs hekken ligger roser og blomsterbuketter. Inngangsdøren er forseglet med rød tape.

Nina Solheim orker ikke gå bort til huset. Hun kvepper fortsatt når hun ser en politibil i sentrum av Sæbøvik. BT møter henne på Perlo Café og Bar, sammen med innehaver Ronny Kleveland. Begge kjente avdøde Asbjørn Hvidevold godt.

— Det er trist å lese i avisene at folk mistenker ham for å ha forårsaket Bjørgens død. Vi føler dette sverter hans minne, sier Ronny Kleveland.

— Jeg synes det er forferdelig at de skal rippe opp i den saken når han er død og ikke kan forsvare seg, sier Nina Solheim.

Ronny Kleveland føler at det er skapt et galt bilde av den drepte:

— I helgen følte jeg at Asbjørn ble fremstilt som en skurk. Det var han ikke.

Asbjørn Hvidevolds nabo, Harald Irgens, oppfordrer pressen til å besinne seg.

— Det blir feil at media skal grave i slikt og sette ut spekulasjoner bare for å nytte det til å selge flere aviser og få de største og beste overskriftene, sier Irgens.

RESPEKT: Nina Solheim var nær venn av Hvidevold de to siste årene, og vet at dødsfallet til eks-kjæresten gikk sterkt inn på ham. - Han kunne ikke gjøre en katt fortred sier hun, og får støtte av kafeeeier Ronny Kleveland.