— Vi har en klar formening om at kvinnene har vært i Norge for å selge seksuelle tjenester. De hevder selv de har vært her som turister, sier politiavdelingssjef Einar Bratli ved Utlendingsavsnittet til bt.no.

Vannlekkasje

I dag morges fikk politiet melding om en vannlekkasje i en bygård i Strømgaten. I den forbindelse dukket det opp fire kvinner fra Baltikum og Russland.

— To av dem var fra Russland. De hadde bare vært i Norge i noen få dager, og manglet gyldig visum. De to fra Litauen skal ha vært her i flere uker, sier Bratli.

De fire kvinnene sitter i dag i avhør ved Bergen politidistrikt. De blir sannsynligvis kastet ut av landet i løpet av få dager.

— De har ikke økonomiske midler til å klare seg her. Kvinnen har også ytret ønske om å få reise hjem.

Flere bordeller

Bergens Tidende avslørte i sommer at det ble drevet to luksusbordeller i Markeveien i Bergen. Her var det også litauiske kvinner som solgte sex. Bordellene ble stengt den dagen artikkelen stod på trykk. To menn fra Østlandet er nå siktet for omfattende hallikvirksomhet både i Oslo og Bergen. Politiet tror det var de som stod bak bordellene i Markeveien.

Både kvinnene i Markeveien og Strømgaten har annonsert for på internett. Her legger de ut nakenbilder av seg selv og uregistrerte mobilnumre.

Slo av mobilen

Det er lovlig å selge seksuelle tjenester i Norge. Det er imidlertid forbudt å leie ut lokaler til prostitusjonsvirksomhet.

Huseieren som leier ut leiligheten til de fire kvinnene kan dermed bli dømt for brudd på den såkalte hallikparagrafen.

bt.no forsøkte i dag å få en kommentar fra huseieren. Han hadde slått av mobiltelefonen.

— Vi er svært interessert i kontakt med huseieren, men har ennå ikke oppnådd kontakt, sier Einar Bratli.

BORDELL: Politiet rykket ut til en vannlekkasje og endte opp med å stenge et horehus.
FOTO: RUNE NIELSEN