I flere år skal pensjonisten (68) fra Hordaland ha misbrukt stedatteren, ifølge siktelsen mot ham.

Etter at stedatteren havnet i fosterhjem, har 68-åringen og konen hans solgt huset i Norge og kjøpt ny bolig i Thailand.

Nå har politiet satt en stopper for flytteplanene.

— Planlagt i flere år

— Vi ble kjent med at siktede hadde planer om å forlate landet. På bakgrunn av den alvorlige siktelsen og dette, ville vi sikre at han møter til hovedforhandling, sier politiadvokat Trond Berge i Hordaland politidistrikt.

Politiet gikk derfor denne uken til en domstol på Vestlandet og fikk rettens velsignelse til å nekte pensjonisten å dra fra Norge.

Advokaten til 68-åringen avviser at flytteplanene har noe med overgrepsanklagene å gjøre.

— Dette har vært planlagt i flere år. Min klient er gift med en kvinne fra Thailand. Det er ikke noe unormalt i at han ønsker å flytte til ektefellens hjemland nå som han er pensjonist, sier advokat Kaj Wigum.

Fant bilder på PC-en

Politiet har funnet seksualiserte bilder av den mindreårige stedatteren på pensjonistens datamaskin, men 68-åringen nekter for å ha gjort noe straffbart.

— Min klient har alt å tape på å ikke komme hjem til en eventuell rettssak mot ham. Han har ikke til hensikt å stikke seg vekk i Thailand, sier Wigum.

Advokaten viser til at pensjonisten har spilt med åpne kort, både i forhold til venner og myndighetene, om at han planla å flytte til Thailand til høsten.

Paul S. Amundsen