Sist lørdag sperret politiet av byggeplassen på Juvikflaten, etter å ha mottatt melding om at konstruksjonen var i ferd med å falle sammen. Bt.no opplyst fra Askøy Lensmannskontor at de fryktet noen ville gå inn på området.

Åmodt Entrepenør, som er ansvarlig for byggeprosjektet, rykket ifølge dem ut samme kveld.

— Vi ble oppringt og sendte folk for å sikre området umiddelbart. Et eller annet har skjedd der nede. Det kan ha vært hærverk, vi vet ikke, sier daglig leder, Arvid Åmodt.

Ber om granskning

Kommunestyrerepresentant og leder for Demokratene Askøy, Per Midtøy, synes ikke plastsperrebånd er godt nok. Søndag sendte han brev til Askøy kommune.

— Når politiet setter opp sperrebånd i et område hvor det ferdes mange barn, er det umiddelbar fare, sier han.Midtøy ber kommunen gjennomføre en uhildret granskning av hvorfor bygningen kollapser.

— Når en betongkonstruksjon ikke klarer å holde sin egen vekt, er det åpenbart at noe er galt, sier han.

Kjell Ove Helland, boligsjef i Askøy kommune, sier han ble orientert om at politiet hadde sperret av området i morges. Han har tillitt til at entrepenøren gjør det som trengs i sikringsarbeidet.

— Dette er en høyst oppegående entrepenør som vet hva de skal gjøre, sier han.

Vanskeligstilt prosjekt

Dette er ikke første gang prosjektet «Juvik II» opplever problemer. Allerede i januar 2009 startet Byggingen av boliger for vanskeligstilte på Juvikflaten. Den 14. mai samme år fikk Askøy Kommune 1,75 millioner kroner i bot for å ha inngått kontrakt med Åmodt Entrepenør uten å ha lyst prosjektet ut på anbud.

Samme dag overprøvde fylkesmannen dispensasjonen som teknisk utvalg i Askøy kommune hadde gitt fra kravet om tilstrekkelig reguleringsplan, og krevde byggestopp. Etter to års stillstand er ny reguleringsplan utarbeidet og sendt ut til høring, før den skal opp til politisk behandling.