Tre utenlandske menn sitter i varetekt, etter at en litauisk mann i 30-årene ble funnet død i en hage på Wergeland i november i fjor.

Mennene, i 30— og 40-årene, har til nå vært siktet for vold med dødelig utfall eller medvirkning til det. Denne uken valgte politiet å utvide siktelsene mot alle tre.

Vet ikke nøyaktig dødstidspunkt

Skjerpelsen skjer blant annet på bakgrunn av den endelige obduksjonsrapporten om avdøde, sier politiadvokat Janne R. Heltne i Hordaland politidistrikt.

De nye siktelsene inneholder paragrafer som har 21 års fengsel som øvre strafferamme - blant annet grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Politiet har tidligere sagt at offeret ble utsatt for «massiv vold».

— På bakgrunn av obduksjonsrapporten fremstår volden som avdøde ble utsatt for, og et betydelig blodtap som følge av volden, som den mest sannsynlige dødsårsaken, sier Heltne.

Allerede i november antydet hun at drapssiktelser kunne bli aktuelt i saken. De vil hun foreløpig vente med, men sier det er noe hun vurderer fortløpende.

— Vi fant likevel ut at det var riktig å utvide siktelsene nå, siden vi har kommet nærmere et svar på dødsårsaken. Men blant annet fordi nøyaktig dødstidspunkt fortsatt er usikkert, venter med vi med eventuelle drapssiktelser. Det er også en god del kriminaltekniske svar vi fortsatt ikke har fått.

Etterforskning snart ferdig

Politiet har etterforsket med full styrke siden den litauiske mannen ble funnet død torsdag morgen den 7. november i fjor, og etterforskningen nærmer seg nå slutten.

Den døde er formelt identifisert som en mann fra Litauen på 38 år. Han hadde ikke barn, og moren står som hans nærmeste pårørende.

Begravet i Litauen

— Avdøde er blitt fraktet hjem til familien for begravelse, sier Heltne.

BT har fredag ikke fått kontakt med de pårørendes bistandsadvokat.