— Jeg var sjokkert over det jeg hørte, sier politiinspektør Sidsel Isachsen, som var aktor under fengslingsmøtet i går.

Hun reagerte spontant da hun utenfor rettssalen fant forsvareren til Dung Tran Larsens ektemann, Mikkel Mundal, i full gang med en improvisert pressekonferanse.

Mundal refererte villig fra sin klients forklaring og ga opplysninger som retten hadde lagt lokk på ved å stenge rettsmøtet for pressen.

Nå vil politiet anmelde advokaten.

— Det er helt selvsagt at politiet vil følge opp denne saken, sier Rudolf Christoffersen til BA.

Fortalte om vitner

Ifølge Mundal skal politiet blant annet ha forklaringer fra tre vitner som mener å ha sett Dung etter 23. juni. Politiet har i lang tid ment at det ikke finnes sikre observasjoner av Dung etter denne dagen. Det finnes heller ikke elektroniske spor etter kvinnen etter denne datoen.

Mundals improviserte pressekonferanse fikk en brå slutt da politiadvokat Isachsen kom bort til flokken av pressefolk og fikk høre hva han fortalte om.

— Steike, utbrøt hun, og gikk straks for å hente tingrettsdommer Håkon Rastum.

Like etter dukket Rastum opp, og kalte Mundal inn på teppet.

Etter noen minutter med dommeren kom Mundal tilbake og sa at han hadde fortalt mer enn han burde.

— Jeg ber dere se bort fra opplysningene jeg ga, gjentok han to-tre ganger.

Men dramaet var ikke over. Mundal fortsatte nemlig med å snakke om en slektning av Dung.

— Dette går faen ikke an. Du står her og navngir vitner, raste Isachsen.

Vurderer å trekke seg

Episoden kan få konsekvenser for advokaten.

— Vi vurderer å sende en anmodning der vi ber retten om å ta stilling til det som skjedde, sier politiinspektør Sidsel Isachsen.

— Man lærer så lenge man lever. Jeg har jobbet for lite med strafferett. Dersom jeg blir bedt om å trekke meg, gjør jeg det, sier Mundal til BA.

Stasjonssjef Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon liker ikke at det lekkes opplysninger fra etterforskningen.

— Alle lekkasjene som har kommet i mediene i det siste har vært skadelig for etterforskningen. Noen har antydet at det er politiet som bevisst har lekket dette, men hvorfor i all verden skulle vi gjøre det. Dette ødelegger bare for oss, sier Salvesen.

Ba om å få barnetrygden

Lekkasjene han sikter til er blant annet VGs opplysninger om at Dungs ektemann ti dager etter at Dung hadde født, ringte til Kvinneklinikken for å få råd om spedbarnsernæring i perioden før han meldte Dung savnet.

Mannen skal også ha kontaktet NAV 14. juli, samme dag som han sier konen forsvant, for å be om at kontantstøtten og barnetrygden til konen ble overført til hans konto. I tillegg skal han ha avbestilt en tannlegetime som Dung hadde mandag 16. juli.

oddleiv apneseth