Det sier politioverbetjent Tor Kallmyr, Kripos-ansatt og taktisk etterforskningsleder i den nye Monika-etterforskningen.

I helgen søkte politi og frivillige med metalldetektor etter Monika Sviglinskajas (8) mobiltelefon — i terrenget rundt huset i Sund der hun bodde med moren.

Søket ble avsluttet uten resultat søndag ettermiddag.

Mobiltelefonen blir regnet som et viktig bevis, blant annet fordi 8-åringen ringte mange ganger til moren samme dag som hun ble funnet.

Jenten var syk og alene hjemme mens moren var på arbeid. Morgenen den 14. november 2011 gikk syv telefonoppringinger fra Monikas mobil til morens telefon - på fem minutter.

  • Vi vet ikke hva vi kan finne på mobiltelefonen, og det er vanskelig å si hva den kan hjelpe med, men det vil være et viktig funn, sa Kallmyr mens søkte fortsatt pågikk lørdag formiddag.

«Kjapt avklare»

— Det ble gjort et søk etter mobiltelefonen i sjøen nedenfor huset noe dager etter at Monika ble funnet død. Alt tyder på at det søket var godt nok, med mindre det var noe med bunn- eller strømforholdene som tilsier at et nytt søk kan ha verdi. Dette vil vi kjapt avklare ved å høre med kyndige folk og dem som var med på sjøsøket i 2011, sier Kallmyr.Han sier etterforskningen nå dreier seg mye om analyse og gjennomgang av det materialet som allerede er innhentet.

Overbetjenten vil ikke komme med noen dato for nær etterforskningen kan være ferdigstilt.

— Både innen det datatekniske og med andre arbeidsoppgaver gjenstår en del som tar litt tid å få ferdig, sier Kallmyr.

- Innen et par måneder

Sist uke, i forbindelse med at BT omtalte utenlandske sakkyndige skal granske DNA-sporene i Monika-saken, sa påtaleansvarlig jurist for saken at etterforskningen nærmere seg en avslutning.

— Jeg har et lønnlig håp om at vi innen et par måneder skal være klar til å skrive vår innstilling, sa politiadvokat Asbjørn Onarheimmed et lite forbehold.

Det forbeholldet gjaldt analyse av datatekniske spor.

Sentralt står Facebook-meldingen som ble sendt til Monikas mor, Kristina Sviglinskaja, i februar 2012. Kripos har tidligere betegnet meldingen som «høyinteressant», men politiet bestemte seg for ikke å følge opp arbeidet med å identifisere avsenderen i den opprinnelige etterforskningen.

33-åringen som er siktet for drap på 8 år gamle Monika, var en periode i forkant av dødsfallet samboer med Monikas mor.

33-åringen fra Litauen ble mandag 20. oktober 2014 pågrepet og siktet for forsettelig drap og innbrudd.

UTEN FUNN: Politi og frivillige søkte lørdag etter mobiltelefonen til avdøde Monika Sviglinskaja - uten hell. ARKIVFOTO: GIDSKE STARK