Under etterforskningen av drapet på 98 år gamle Hilda Feste i Os, har politiet også fått inn flere tips om forsvinningen og det mulige drapet på Trine Frantzen i 2004.

Frantzens forsvinning er blitt etterforsket som et mulig drap, inntil Riksadvokaten henla saken i 2008. Nå er pensjonert etterforsker Kjell Mo hentet inn for på nytt å se på Frantzen-saken.

Kjenner saken

Mo ble pensjonist i fjor sommer. Han ledet etterforskningen etter at politiet i Bergen overtok saken. Mo er en av dem som kjenner saken best, men ønsker ikke å uttale segtil Bergens Tidende.

Han henviser i stedet til politijurist Ole Bjørn Mevatne.

— Selv om saken ble henlagt, har vi aldri lagt den bort, sier Mevatne.

Frantzen var en del av et belastet rusmiljø da hun ble borte i mai 2004. Politiet på Os ble senere kraftig kritisert for at de ikke gikk inn og etterforsket saken på et tidligere tidspunkt.

Først tre måneder etter at sosialkontoret i Os meldte henne savnet, begynte politiet å etterforske forsvinningen som en mulig drapssak. Dermed mistet man blant annet muligheten til å sjekke elektroniske spor.

— Vi har snudd bunken og prøver å se på dette på nytt igjen, i relasjon til det andre som har skjedd på Os. Det kommer med jevne mellomrom inn tips, sier Mevatne.

— Hvorfor har dere hentet inn Kjell Mo, som ble pensjonist i fjor sommer?

— Han kjenner saken fra før og hadde lyst til å se på det igjen.

Flere tips

Etter det BT kjenner til, har politiet fått inn konkrete nye tips i saken. Mevatne ønsker ikke å si noe om dette, men bekrefter at personer som tilhørte miljøet rundt Frantzen har nylig vært avhørt i forbindelse med drapet av Hilda Feste.

— Derfor er det naturlig for oss å se på dette igjen.

Flere personer har denne måneden tipset BT om Franzen-saken:

Et av tipsene går ut på at Trine Frantzen ble drept fordi hun hadde konkrete opplysninger i en stor narkotikasak. Saken ble senere rullet opp et annet sted i Norge. Ifølge tipser vil personer i denne saken sitte på informasjon.

En annet er et tips om at Frantzen skal være dumpet i et vann i Os.

Og et tredje tips handler om at en navngitt person, som ble meldt savnet og funnet død for en tid tilbake, hadde kjennskap til hva som hadde skjedd med Frantzen.

Alle de tre tipserne var anonyme.

— Vi glemmer ikke saken

Trine Frantzens tidligere samboer var tidligere siktet i forbindelse med forsvinningen. Politiet understreker at han ikke er kalt inn til nye avhør.

— Det er ikke grunnlag for det. Foreløpig er det bare tipsene vi ser på, sier Mevatne.

Ingen er mistenkt eller har status som siktet, påpeker han.

— Det er viktig å oppklare slike store, alvorlig saker, der mennesker forsvinner og vi tror det kan ligge noe straffbart bak, sier Sidsel Isachsen. Hun er konstituert politimester i Hordaland politidistrikt.

Isachsen sier at politiet ikke har glemt saken, selv om den er henlagt.

— Fra tid til annen vil det være aktivitet i slike saker. Det er viktig for oss å oppklare Frantzen-saken. Dette er jo en av de sakene som ikke er løst, og derfor heller ikke lagt vekk.