KRISTIN JANSEN

— Det stemmer at vi ringte til politiet og ba om hjelp. To personer begynte å slåss inne i lokalet og vi klarte ikke å skille dem, sier leder i Hordaland Unge Høyre, Haakon A. Thuestad.

Flere av de mindreårige festdeltakterne skal også ha vært kraftig beruset og laget bråk utenfor huset i Kong Oscars gate natt til søndag.

— Drita fulle ungdommer ravet rundt i området. Flere av dem var helt klart under 18 år. Jeg synes det er hårreisende at de voksne på festen ikke grep inn i større grad, sier en nabo til Bergens Tidende.

Han forteller at knuste flasker og søppel fløt i gaten.

— Jeg var ute flere ganger i løpet av kvelden og prøvde å rydde, sier naboen.

Avbrøt festen

Thuestad innrømmer at de ikke hadde helt oversikten over hvor mye som ble drukket på lørdagens arrangement.

— Vi hadde flere vakter og sjekket veskene til de som kom inn på festen, men det var ikke mulig for oss å kontrollere hva som skjedde utenfor og lenger borti gaten. Det kan vi heller ikke ta ansvar for, sier Thuestad.

Da politiet kom til stedet litt over halv tolv hadde slåsskjempene roet seg. Arrangørene avbrøt festen umiddelbart og fikk alle deltakerne ut.

— Vi hadde i alt fire biler på plass, men det var ikke nødvendig for oss å gjøre noe. Det har heller ikke kommet inn noen anmeldelse i etterkant, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Konrad Grindeland.

70-80 ungdommer fra 16 år og oppover deltok på halloweenfesten i Høyres Hus på lørdag. Med innleid musikkanlegg og kåring av beste kostyme skulle ungdommene i partiet ha en hyggelig kveld. Alkohol ble kun servert i tredje etasje som var åpen for dem over 18 år. Første etasje skulle være alkoholfri.

- Tragedie

— Er det ikke litt naivt å tro at dere skulle klare å arrangere en ungdomsfest uten drikking?

— Jo det er kanskje det, men vi var veldig klare på at vi ikke aksepterte alkohol. 5-6 vakter passet på at det ikke ble drukket inne, sier Thuestad.

Langt fra alle festdeltakerne var medlemmer av Unge Høyre. Arrangørene delte ut billetter i forkant og mange tok med seg venner og skolekamerater. Thuestad vet ennå ikke om de to som sloss var medlem i partiet, men dersom de viser seg å være det, vil oppførselen deres få konsekvenser.

— Vi kommer uansett til å gå igjennom rutinene våre etter dette. Festen ble en tragedie og vi er forferdelig lei oss for at det endte slik, sier han.