Fredag kveld var politipatruljer i Bergen ute og plukket ned plakater av politimannen som var involvert i pågripelsen som førte til at norskafrikaneren Eugene Obiora omkom.

Bildene skal sendes til Sør-Trøndelag politidistrikt.

— Sterk belastning

– Vi ønsker å se denne plakaten før vi bestemmer oss for om vi skal anmelde forholdet, sier Ove Sem, stasjonssjef ved sentrum politistasjon i Trondheim.

Han tar sterk avstand fra plakatene gruppen Internasjonale Sosialister står bak, der de har identifisert politimannen med navn og bilde under tittelen: «Stopp NN før han dreper igjen». Plakatene er blitt hengt opp flere steder i byen.

– Dette har vært en sterk belastning for denne politimannens familie, og vi mener plakaten kan bryte med privatlivets fred, sier Sem.

Politiet i Sør Trøndelag har tidligere anmeldt innehavere av forskjellige blogger, der tilsvarende bilder ligger ute.

- Straffbart

– Vi mener dette er straffbare ærekrenkelser og brudd på personvernet til politimannen. Vi har allerede sendt disse sakene over til statsadvokat, sier Sem.

Han har ingenting imot å diskutere temaet rasisme innad i politiet med Internasjonale sosialister.

– Det er ikke på denne måten vi kan få til en diskusjon, sier stasjonssjefen.

Vil henge opp nye plakater

Organisasjonen Internasjonale Sosialister er ikke i tvil om at det er riktig å offentliggjøre bildet av politimannen.

— Vi kommer til å henge opp flere plakater dersom de blir revet ned. Vi må advare andre mot denne politimannen. Dette handler om rasisme i politiet og undertrykte folks rettssikkerhet, sier Alex Tarkan Sen i Internasjonale Sosialister.

SIKRET BEVIS: Politiet i Bergen hjelper sine trønderkollegaer med å sikre bevis, til en eventuell anmeldelse av Internasjonale sosialister i Bergen. Politiet i Trondheim, mener plakaten kan være straffbar.
Dette er plakaten politiet hvor en politimann involvert i Obiora-pågripelsen ble offentliggjort.