— Pågripelsen gikk helt fint. Fengselsfuglen satte seg ikke til motverge, humrer politibetjent Øystein Frotaule ved Arna og Åsane politistasjon.

«Kalkunliknende fugl»

Det var ved 11-tiden i går at politiet fikk melding om en «kalkunlikende fugl» som spankulerte rundt på en lekeplass i Langarinden i Åsane.

— På lekeplassen var det tre mødre med smårollinger. De var litt engstelige ettersom de ikke hadde sett en slik stor fugl før, sier Frotaule.

Fasanen ante trolig ugler i mosen. Da politiet dukket opp tok den beina fatt, og forsøkte å gjemme seg under en busk i nærmeste hage. - Vi jaktet vel en halvtimes tid før vi klarte å fange den inn i en krok, sier politibetjenten.

Fasanen ble pågrepet under et par campingstoler og et hagebord.

— Det var en fin sølvfasan. Den var ganske tam og lot seg fakke til slutt, sier Frotaule, som selv driver med fasaner på fritiden.

Satt i fengslig forvaring

Men politiet kunne ikke annet enn å fengsle rømlingen.

— Fasanen ble satt i fengslig forvaring. Vi ga den vann og brød, opplyser Frotaule, som i går brukte store deler av dagen på å spore opp fuglens rettmessige eier.

Men den store fasanjakten endte godt til slutt. Like etter klokken 15.00 i går kjørte en lykkelig Egon Larsen ned på stasjonen for å hente ulykkesfuglen sin.

— Jeg ante ikke at det var blitt borte. Men det var godt å få den tilbake, sier Larsen, som bor på Heiane i Åsane. Der har han flere påfugler, ender og høns gående fritt rundt i hagen.

— Det er brunsttid nå. Fasanen har sikkert havnet i tottene på en av påfuglene og blitt skremt bort, mener Egon Larsen, som kunne gjenforene en sliten fasan med resten av hønseflokken på Heiane.