Politiet i Bergen søker kontakt med flere vitner etter at Astrid Silver (48) ble påkjørt av en lastebil og omkom.

Dødsulykken skjedde i 10-tiden mandag, i Vilhelm Bjerknes vei på Landås. Sjåføren fra et lokalt entreprenørselskap skal ha rygget, da han plutselig ble oppmerksom på at noe var forferdelig galt.— Han har forklart at han kjørte en runde på plassen, og så stanset for å rygge. Han så ingen da han begynte å rygge. På et eller annet tidspunkt har han oppdaget det som skjedde, sier Jens A. Kleppe, leder for trafikkseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Søker vitner

Kleppe forteller at ytterligere ett vitne på stedet så ulykken skje. Likevel er politiet svært interessert i kontakt med flere vitner.

— Hva som skjedde like før ulykken har vi foreløpig ingen vitner til. Det bor mange mennesker i dette området, blant annet i blokkene rundt. Hvis noen har sett noe, er vi svært interessert i kontakt, sier Kleppe.

Sjåføren av lastebilen, som er i 30-årene, har tatt ulykken svært tungt. Politiet planlegger å avhøre ham mot slutten av uken.

— Han har det ikke særlig godt nå, det vet jeg, så vi lar ham summe seg litt før han skal i avhør, sier politifullmektig Kari Trones, påtaleansvarlig for saken.

Heller ikke på ulykkesstedet ble det fra politiets side fokusert på å få noen fyllestgjørende forklaring fra sjåføren.

— Han har ikke forklart så mye til nå. Han blir avhørt når han er klar til det, sier Kleppe.

Saken etterforskes

— Det er kommet inn en politirapport fra ulykken, fra politibetjentene på stedet. Nå etterforskes saken, blant annet med tanke på om det er grunnlag for å sikte sjåføren for uaktsom kjøring. Men jeg vil ikke

forskuttere noe som helst mens saken er under etterforskning, sier påtaleansvarlig Trones.Rent straffeprosessuelt har sjåføren status som siktet etter at førerkortet hans rutinemessig ble beslaglagt i etterkant av ulykken.

— Men det er ikke tatt ut noen formell siktelse, og vi vet ikke om vi vil opprettholde beslaget, sier Trones.

Sjåføren skal ikke ha bedt om, eller fått oppnevnt, noen forsvarer.