Det melder NRK på sine nettsider.

­— Vi mener å vite hva som har skjedd, men kan ikke si noe før alle parter er avhørt, sier politiførstebetjent Roger Gundersen ved Vågsøy lensmannskontor til nettstedet.

Og videre:— Undersøkelsene viser at i hvert fall en av bilene har hatt høy fart, og helt eller delvis kommet over i feil kjørefelt.

Beslagla førerkort

Dødsulykken skjedde på riksveg 15 mellom Bryggja og Totland i Vågsøy. Ulykken ble meldt klokken 09.47 skjærtorsdag. To biler var involvert.

En kvinnelig sjåfør ble erklært død på ulykkesstedet. Mannen (46) som kjørte alene i den andre bilen ble fraktet bort med helikopter - alvorlig skadet.

Ifølge politimannen som intervjues av NRK er 46-åringens førerkort midlertidig beslaglagt, og han er fortsatt ikke formelt avhørt.

Passasjer uskadet

46-åringens bil havnet på taket, og han skal en stund ha sittet fastklemt i bilvraket.

Den omkomne kvinnens bil sto på en liten bakketopp, langt unna den andre bilen. Bilen hennes hadde kraftige knusningsskader i fronten.

Den omkomne hadde en mannlig passasjer i bilen, 34 år gammel. Han kom fysisk uskadet fra den kraftige front-mot-front-kollisjonen. Kvinnen og 34-åringen var ikke i familie, ifølge politiet.

Bodde i regionen

Alle de tre involverte var utenlandske statsborgere, men ifølge politiets tidligere opplysninger hjemmehørende i Nordfjord-regionen.

Den omkomne kvinnens identitet er ennå ikke frigitt, fordi varsling av pårørende ennå ikke er avsluttet.Lokalt politi har bedt Kripos om å bistå med varslingen. Søndag kjente ikke pressevakten i Kripos til varslingssaken, og henviste til politiet.

Ikke funnet bussjåfør

En buss som kjørte ulykkesstrekningen i tidsrommet rundt ulykken, har vært etterlyst av politiet (se linken over).

Politiet mener bussjåføren kan ha opplysninger om årsaken til ulykken.

Søndag sa politiet i Sogn og Fjordane til BT at de ikke har sikre opplysninger om hvilken buss det var, og om det var en rutebuss eller en buss fra et privat selskap.

Ifølge NRK har det kommet to tips om bussen, tips som så langt ikke er blitt fulgt opp.