Natt til tirsdag brøt det ut brann i et eldre trehus i Østre Skostredet i Bergen sentrum. Flammene sto ut av taket da brannvesenet kom frem. Tre menn klarte å redde seg ut av huset.

Onsdag kom politiets krimteknikere for å undersøke branntomten, etter at brannvesenet gjorde seg ferdige på stedet sent tirsdag kveld.

– Vi måtte rive en vegg for å sikre at den ikke falt ned, og for å se om det fremdeles var varme i huset. Men vi er ferdige nå, og brannstedet er kaldt og svart. Nå er det politiet som har overtatt arbeidet med tomten, sier Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen.

300 ÅR GAMMEL: Bygningen i Østre Skostredet, som er fra 1707, ble totalskadet.
Roar Christiansen

I gang med å avhøre vitner

Det er politispesialist Eirik Myge Daae ved tyveri- og brannavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon som leder etterforskningen av brannen.

– Vi jobber nå med å avhøre vitner som har vært i området da brannen startet. Vi gjør også teknisk og taktiske undersøkelser for å finne arnested og årsaken til brannen, sier Daae.

Daae forteller at politiet allerede har gjort en del avhør, og at de vil gjøre flere i dag og i morgen. I tillegg vil krimteknikere undersøke branntomten i løpet av dagen.

– Vi er avhengige av hva de finner gjennom sine kriminaltekniske undersøkelser i den videre etterforskningen, sier han.

POLITISAK: Politioverbetjent Frank Solli skulle onsdag inn for å lete etter spor.
Roar Christiansen

Skal sjekke sikringsskapet

Politioverbetjent Frank Solli var blant dem som i 13-tiden onsdag kom for å undersøke ruinene. De første dagene vil arbeidet handle om å sikre åstedet. Både en byggingeniør og en elingeniør er tilkalt for å bistå.

– Vi må sikre at vi ikke får strøm i oss, og vi må bruke lift og kran til å løfte unna det som kan være farlig, sier Solli.

Noen ting er det likevel mulig å undersøke nå, som sikringsskapet, sier han.

– Det er mulig vi kan finne spor der i form av hvilke sikringer som har gått i hvilken etasje. Men undersøkelsene begynner for fullt først på mandag, og vi vil holde på et stykke ut i neste uke, sier Solli.

– Har dere noen teorier?

– Det er mange teorier, men foreløpig er det bare ren gjetning. Vi må inn og se hva vi finner.