• Det er logisk, som følge av den nåværende beredskapssituasjonen, sier politiet. De presiserer at det ikke er kommet trusler i forbindelse med kampen.

Brann tar imot Viking til vestlandsderby på Brann Stadion søndag kveld. Som følge av den pågående terrortrusselen mot Norge, vil politiet ha ekstra bemanning til stede under kampen.

— Det er logisk, som følge av den nåværende beredskapssituasjonen. Vi holder et våkent øye når store menneskemengder trekker mot samme plass. Vi har store ressurser tilgjengelig, og bruker dem til å forsterke beredskapen der det er nødvendig. Det er for å skape trygghet, sier stabssjef Gustav Landro i Hordaland politidistrikt.

- Vil være til stede

Han presiserer at det ikke er kommet noen trusler i forbindelse med kampen.

— Situasjonen er den samme som før. Det blir ikke et voldsomt opplegg på Brann Stadion, men vi vil være til stede på kampen. Sannsynligvis med både uniformert og sivilt politi, sier han.

Han utelukker ikke at noen politibetjenter kan bære våpen i nærheten av kampen.

Begynner klokken 20

— Det kan hende politiet som eventuelt vil være i nærheten er bevæpnet. Om dette er noe foreldre vil ta opp med barna på forhånd, stoler vi på de gode vurderingene foreldre gjør. Men vi er der for å skape trygghet, forklarer han, og fortsetter.

— Vi forsøker på generelt grunnlag å følge med på ting som krever politinærvær. Henvisningen om trusselbildet fra sentralt hold er likevel fortsatt gjeldende, understreker Landro.

Forrige kamp mellom lagene endte med en 2-0 seier til Brann. Kampen begynner klokken 20 i kveld.