— Det er viktig for oss å få oversikt over hans bevegelser, og der gjenstår det mye arbeid. Samtidig har vi nå en konkret person å kartlegge, noe som letter arbeidet, sier politiadvokat Ørjan Ogne.

Han sier det ikke har kommet frem opplysninger etter pågripelsen som svekker mistanken mot tenåringsgutten.

— Siktelsen bygger både på tekniske og taktiske bevis, sier Ogne.

Som BT skrev i går, meldte det seg et par etter pågripelsen og fortalte at de hadde sett 18-åringen beruset ved et busstopp bare minutter før Hilda Feste ble drept.

— Jeg vil ikke kommentere disse opplysningene spesielt, men det er naturlig at flere vitner melder seg etter at vi har gjort en pågripelse. Jeg blir ikke overrasket hvis det melder seg flere de kommende dagene, sier Ogne.

Han vil ikke konkretisere hva slags bevis politiet sitter på, men 18-åringen avga frivillig DNA-prøve og fingeravtrykk tidlig i etterforskningen – i likhet med en rekke andre personer som ble kalt inn som vitner. 18-åringen var villig til å forklare seg da han møtte hos politiet.

I dag vil politiet be om at 18-åringen blir varetektsfengslet i fire uker med brev— og besøksforbud, hvorav to uker i full isolasjon. Politiet ber også om at rettsmøtet i Nordhordland tingrett blir holdt for lukkede dører.

— Årsaken er at vi frykter bevisforspillelse som kan ødelegge etterforskningen, sier Ogne.

Politiets krimteknikere gikk i går inn i boligen der 18-åringen bor med sin familie. Da BT var på stedet, ble det båret ut datautstyr. Huset har også blitt gjennomsøkt av en sporhund. Politiet vil ikke kommentere om det er gjort beslag eller funn som kan knyttes til åstedet.

Over 200 personer er avhørt i saken, og politiet har gått gjennom over 400 tips.