— Vi føler vi ikke har fått gi leserne innblikk i hva slags prioriteringer vi gjør innen kriminalitetsbekjempelsen. Derfor har vi bestemt oss for ikke å si mer før vi har lest alle artiklene som skal komme, sier informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt.

Serien åpnet sist fredag, med en større nyhetsreportasje om politiets manglende innsats mot halliker og bakmenn i Hordaland. Siden 1997 er en eneste hallik dømt i Hordaland - et magert resultat sammenliknet med hva politiet har fått til i Oslo og Stavanger.

Bergens Tidende intervjuet i den forbindelse politimester Vidar Refvik, som blant annet uttalte at han ikke trodde politiet i Hordaland gjør en dårligere jobb enn kollegene i Oslo og Rogaland.

— Vi ble ikke gjort skikkelig oppmerksom på hvilken sammenheng dette skulle inn i, sier informasjonsleder Trygve Hillestad i dag.

— Refvik fikk da spørsmålene skriftlig før intervjuet, slik han bad om?

— Ja, men vi fikk ikke se alt materialet dere skulle trykke. Det er noe med å vite hva dette skal være en del av, sier Hillestad.

— Skal dette oppfattes som en boikott av Bergens Tidende fra politiledelsen i Hordaland?

— Nei, på ingen måte. Vi vil bare se hele denne serien først. Etter at den har stått på trykk, vil vi vurdere om vi skal gi en kommentar til noe av det, sier Hillestad.