Forrige mandag startet rettssaken i Bergen tingrett. Politiet legger til grunn at 31-åringen har hatt sex med i hvert fall syv kvinner i Norge siden 2006.

De har funnet frem til fem av dem. Fire ble smittet av den livstruende sykdommen, mens den ene gikk fri.

— Vi vet han har hatt sex med to andre kvinner og har forsøkt å finne frem til dem. Vi har imidlertid ikke lyktes, sier politiadvokat Harald Bilberg.

To anmeldelser

I retten la han ned påstand om at mannen dømmes til tre års ubetinget fengsel.

— Jeg begrunner dette med at han visste at han var HIV-smittet. Til tross for det, hadde han ubeskyttet sex med seks andre kvinner i ettertid, sier Bilberg.

Saken startet da en kvinne anmeldte mannen for å ha HIV-smittet henne. Dette skjedde i mars 2010. Omtrent samtidig anmeldte en annen ham for det samme, og politiet begynte etterforskningen.

- Saken er tragisk

I retten forklarte en av kvinnene at hun allerede våren 2009 fortalte mannen at han hadde HIV-smittet henne. Likevel skal han ha hatt ubeskyttet sex med flere andre i ettertid.

— Saken er tragisk for dem som er rammet, kommenterer Bilberg.

Politiet har forsøkt å komme i kontakt med de to andre ukjente kvinnene som de mener mannen har hatt sex med.

— Vi har ikke lyktes, men den ene skal befinne seg i Italia, den andre i Sverige. Vi mener å kjenne til fornavnene, men har ikke klart å nå dem, forteller Bilberg.

**Les også:

Smittet tre kvinner med hiv**

Facebook sentral

— Hvordan kan dere være sikre på at mannen har hatt sex med de to når dere ikke har snakket med dem?

— Vi mener dette stemmer på grunnlag av opplysninger som er formidlet via Facebook. Noen av de andre har hørt fornavnene på de to og har diskutert dette seg imellom på nettstedet, svarer Bilberg.

Krever 700.000 kroner

De tre kvinnene som han er tiltalt for å ha smittet, krever oppreisning.

Den ene forlanger 300.000 kroner, de to andre 200.000 kroner hver gjennom sine bistandsadvokater. Totalt dreier det altså om 700.000 kroner.

Avviser skyld 31-åringen sitter for tiden fengslet, ettersom politiet frykter han kan påføre andre smitte. Dessuten har han ikke lovlig opphold i Norge, og politiet frykter at han skal forlate landet eller gå i dekning.

I retten erkjente mannen ikke straffskyld. Det lyktes ikke BT å komme i kontakt med hans forsvarer, Erik A. Grahl Madsen.