Politiet har lagt saken til side, og kommer bare til å fortsette etterforskningen hvis det kommer frem nye opplysninger.

— Vi kan ikke gjøre noe mer uten nye konkrete opplysninger. Vi trenger noe å arbeide videre med, sier Os-lensmann Rasmus Dalen.

Trine Frantzen forsvant i mai i fjor. Familien hennes er overbevist om at hun er blitt utsatt for noe kriminelt. De har tidligere kritisert politiet kraftig for ikke å ha tatt saken alvorlig, og anmeldte lensmannskontoret til Sefo. Statsadvokaten henla senere saken.

Det gikk tre og en halv måned fra Trine Frantzen forsvant til politiet begynte å etterforske saken som et mulig drap. Dalen vil ikke svare på om han synes etterforskningen kom for sent i gang.

— Jeg vil ikke kommentere kritikken. Andre får vurdere hva vi har gjort og ikke gjort, sier han.

Dalen understreker at politiet fortsatt er interessert i tips.

— Hvis noen kan gi svar på hva som har skjedd med Trine Frantzen, så er vi selvsagt interessert i det. Saken blir ikke henlagt, sier han.

Søsteren Mona Indrevær er ikke overrasket over at politiet nå legger inn årene.

— Jeg har bare ventet på det. Politiet har gjort en altfor dårlig jobb. De kom for sent på banen. Mange av sporene var forsvunnet da de endelig kom i gang, sier Indrevær.

I går hadde hun et møte med privatetterforsker Ola Thune, som arbeider med saken for TVNorge-programmet «Savnet».

Thune etterlyste i forrige måned to menn som skal ha gitt Frantzen skyss.

— Vi har ikke fått noen tips om hvem de to kan være. Det gjenstår fremdeles enkelte henvendelser som skal sjekkes ut, men vi mangler den forløsende informasjonen, sier Thune.

Han sier dette om at politiet har lagt saken til side:

— Det gjør det lettere for oss. Vi ønsker ikke å tråkke i politiets bed, og nå vet vi at vi ikke ødelegger for dem.