Noen titalls voksne kvinner og menn hadde stilt opp for å få et glimt av Bruce Springsteen på vei inn hoveddøren til Radisson-hotellet på Bryggen.

Kort tid etter konsertslutt, ved 23.30-tiden kom en politibil med blålys. Deretter fulgte flere biler. I disse satt Springsteens musikere. En av bilene svingte ned i garasjen under hotellet, trolig med hovedpersonen. Derfra er det mulig å gå inn i hotellet.

Takket høflig

Little Steven satt i forsetet på den første bilen som ankom. Jubelen bredte seg blant de trofaste som sto og ventet. Folk hadde et håp om at Bruce deretter skulle følge. Men han befant seg altså trolig da inne på hotellet.

— Takk, takk, sa Little Steven og forsvant inn døren.

Deretter kom resten av E Street Band, til applaus fra fansen. Nils Lofgren takket høflig, det samme gjorde Roy Bittan. Trommeslageren Max Weinberg kom til slutt, med en hvit slåbråkk rundt seg. Musikerne, som ikke er faste medlemmer av E Street Band, så ut til å sette større pris på oppmerksomheten.

Mange i gatene

Det var av ikke av hensyn til stjernenes sikkerhet at politiet ledet bilene de få meterne fra Koengen.

— Nei, vi kjørte blått for å gjøre publikum oppmerksom på at her kom det flere biler. Det var mange mennesker i gatene og en litt spesiell situasjon. Folk var sikkert opptatt med å diskutere konserten. Da er det en fare for at man ikke følger godt med på trafikkbildet, sier Morten Kronen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

JOBBEN GJORT: Jake Clemons på vei inn til hotellet på Bryggen etter Bruce Springsteens konsert på Koengen. Clemons spiller saxofon, og er nevø av Clarence Clemons, Springsteens faste saxofonist som døde nylig.
PER LINDBERG