Aksjonistene i organisasjonen Fuck for Forest, som nylig tok inn seg i Oslo domkirke under en gudstjeneste og simulerte samleie, er på farten igjen.

Torsdag kveld kastet de klærne på Den blå steinen i Bergen sentrum, og de varmet også opp. Litt før klokken 07 stoNatalie «Natty» Mandeau og Dan De Vero kliss nakne og kysset hverandre på steinen. Bildene er publisert på aksjonsgruppens hjemmeside.

Politiet: «Herregud!»

— Herregud, utbrøt operasjonsleder Terje Hilland i Hordalandpolitidstrikt da bt.no fortalte ham om opptrinnet på morgenkvisten.

Da han også ble oppmerksom på at aksjonistene hadde planer om å gjenta stuntet på kvelden,varslet han politipatruljene i sentrum.Likevel fikk Mandeau og Vero gjennomføre sitt show ifred. I hjemmelagede kostymer, hun med muslimsk drakt med rød klovnenese og hani kjole, grått hår og hvit ansiktsmaling, blottet begge seg før 30-40tilskuere.

Men hvor var politiet?

Opptatt med annet oppdrag

Jo, de dukket opp 20 minutter etter, mens aksjonistene gaintervjuer til pressen. Før politiet fikk summet seg, var de to forsvunnet.

— Det var meningen vi skulle være her tidligere. Vi kom for å bortvise dem, men ble opptatt medet annet oppdrag, sier innsatsleder Erik Sveaas til bt.no.

Politietmåtte hjelpe en tysk turist som ikke fant bilen i Klostergarasjen. Turisten var bombesikker at bilen var stjålet, men den dukket opp til slutt - på samme sted som han hadde forlatt den.

— Hvisvi hadde sett det som skjedde, ville de blitt innbrakt og anmeldt, og forhåpentligvisfått et forelegg, sier han.

Sveaassier at saken likefullt kan få et etterspill, som i Oslo i mai. Natalie Mandeau og Banjamin Charles Goddard er dømt til å betale i alt 16.500 kroner i bøter, pluss saksomkostninger på 2000 kroner hver, etter å ha tatt seg inn i Oslo domkirke og simulert samleie. De Vero var også med den gang.

— Vi vil forelegge det for juristen, sier Sveaas.

Videre til Hardanger

Natalie Mandeau og Dan De Verohar vært i Bergen i sju dager, og ladet opp med gruppe-nakenbading på Fløyen.

DeVero, som er fra Hardager, har nå tenkt å dra videre for å være med pådemonstrasjonene mot monstermastene på hjemstedet.

— Vi reiser konstant og kjemper for Moder Jord.Etter Hardanger skal vi tilbake til Oslo og demonstrere utenfor Stortinget,sier han til bt.no.Davi snakket med de to aksjonistene, var ikke politiet kommet til stedet.

— Jegmå innrømme at jeg var redd det skulle bli like dyrt som i Oslo. Vi anker densaken. Vi er ikke villige til å akseptere bot eller fengsel, sa De Vero før han forsvant.

PÅ FARTEN IGJEN: Mandeau og De Vero var begge med på skandalestuntet i Oslo domkirke i mai. Torsdag kveld - og morgen - aksjonerte de i Bergen.
OLE VALAKER
KALD KJÆRLIGHET: - Det var kaldt, men vi ville være der klokken 07 den 07.07 i byen mellom de sju fjell. Få med at Bergen er en magisk by, sier Dan De Vero.
FUCKFORFOREST.COM