Det påståtte overfallet skal ha skjedd i eller i nærheten av Nygårdsparken. Politiet ble varslet om hendelsen ved 22.40-tiden.

Raneren skal ha slått offeret sitt i hodet med en gjenstand til han segnet om på gaten. Mannen blødde fra hodet da politiet kom til stedet.

Da BT kom til stedet, lå ransofferet inne i en gang like ved Muséplassen. Der fikk han hjelp av politiet, før ambulanse kom til stedet og tok mannen med seg til legevakt.

TO INNBRAKT: Denne mannen og én person til ble innbrakt fra Villaveien etter det angivelige ranet på Nygårdshøyden mandag kveld.
Ørjan Torheim

Gjerningsmannen beskrives som en narkoman mann med lurvete joggeklær og lite hår. Han skal ha vært sammen med en kvinne med brunt hår.Politiet har innbrakt en kvinne og en mann som passer til beskrivelsen. Kvinnen skal ha hatt blod på hendene da hun ble funnet. Samtidig avhører politiet vitner.

Ransutbyttet skal være om lag 400 kroner, etter det BT får opplyst. Åstedet ligger i nærheten av Nygårdsparken, et kjent tilholdssted for narkomane i Bergen.

— Vi har innbrakt to personer fra Villaveien, men omstendighetene i denne saken er foreløpig veldig uklare, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

VILLAVEIEN: To personer ble innbrakt fra en parkeringsplass i Villaveien. Her står politiet og snakker med en kvinne som de sa var «mulig mistenkt».
Ørjan Torheim