Ifølge politiet ble en 10 år gammel gutt kontaktet av en mann i bil i Breiviksveien i Sandviken onsdag ettermiddag. Mannen skal ha bedt gutten om å utføre seksuelle handlinger med ham.

Gutten har forklart at han løp og gjemte seg etter hendelsen som fant sted mellom klokken 15.00 og 16.30.

Gutten har gitt følgende beskrivelse av mannen:

25-30 år, tynn, lys hud og litt utslett i ansiktet, kløft i haken, kort veldig lyst hår (barbert i nakken). Mannen hadde bar overkropp og iført en beige/brun shorts med lommer nede på låret, shortsen var flekkete. Gutten så at mannen hadde en del føflekker på overkroppen. Han snakket bergensdialekt.

Bilen beskrives som en svart/mørk Volkswagen, enkelte rustflekker på hjørnene bak, en lykt var knust, trolig øverste lykt på venstre side foran, brukket radioantenne, mørke seter med hvit sømkant. Grønt kjennemerke, på venstre side av kjennemerket et norsk flagg.

Etterforskes

— Vi jobber nå med å sjekke beskrivelsene opp mot folk som tidligere har vært relatert til seksuelle handlinger. I tillegg ser vi etter elektroniske spor som bompasseringer, videoovervåking og bruk av mobiltelefon, sier politioverbetjent Rigmor Isehaug ved Vold og sedelighetsavsnittet på Bergen sentrum politistasjon. Politipatruljene i Bergensområdet har sett etter folk og biler som passer til beskrivelsene siden episoden ble meldt til politiet onsdag.

- Må ha sett noe

— Det har vært lite tips i saken så lang. Men med en så fersk sak, og en så god beskrivelse må det være noen som har sett noe, sier Isehaug.

Politiet ønsker opplysninger i saken om hvem mannen kan være og observasjoner gjort av bilen. Tips kan gis på tlf. 02800.

— Det var en bil som stoppet og prøvde å lokke ham inn i bilen. Gutten la på sprang hjem til meg, og jeg varslet politiet. Han er veldig oppskaket, og det er tydelig at det har skjedd noe. Min sønn er opprørt, har guttens far tidligere sagt til bt.no.