GARD STEIRO

ROY HILMAR SVENDSEN

— Vi har fått inn flere tips som bekrefter jentens historie. Vitner har observert henne syklende mot Os i det aktuelle tidsrommet, sier lensmann Rasmus Atle Dalen.

Han ber nå publikum om hjelp til å ta mannen som natt til søndag forsøkte å dra Cathrine inn i bilen.

— Vi ser meget alvorlig på det som har skjedd, sier Dalen.

Forfulgt i en halv time

Cathrine Kjelby var på vei hjem fra Os sentrum da hun oppdaget den mørke bilen. Føreren stanset like foran henne, i en busslomme ved Søfteland-skiltet, og skrudde på nødblinken. Dette var ved 21.15-tiden.

— Jeg syklet bort for å se, og det så ut som om en mann lå bøyd mot rattet og holdt seg til hjertet. Jeg ville se om noen var i nød. Da åpnet han døren og stakk hånden ut etter meg. Han forsøkte å gripe etter meg, fortalte Cathrine til Bergens Tidende.

15-åringen syklet alt hun kunne, men mannen i vanen ga seg ikke. Han kjørte inn på gangveien, og forsøkte å tvinge henne til å stanse. Cathrine klarte å komme seg unna, syklet hjem, og låste døren etter seg. Like etter hørte hun noen ta i dørklinken.

— Jeg så senere at han satt i bilen med nødblinklyset på, fortalte Cathrine.

Hun anslår at mannen forfulgte henne i cirka en halv time.

Sjekker i andre distrikt

Flere vitner meldte seg i går til Os lensmannskontor. Blant annet en syklist som hadde observert Cathrine på vei hjemover mot Søfteland.

— Vi ber nå alle som har sett den aktuelle bilen om å melde seg. Det dreier seg om en stor mørk eller svart van, sier lensmann Dalen.

Os lensmannskontor vil i løpet av de neste dagene konferere med kolleger i andre politidistrikt. Signalementet av manen som fulgte etter Cathrine skal sjekkes opp mot personer som tidligere er tatt for overgrep mot barn og ungdom.

— Foreløpig har vi ingen mistenkte, mens etterforskningen fortsetter for fullt, sier Dalen.