Synne Vines (15) ble slått, kloret og antastet av en ukjent mann da hun var på treningstur i Kanadaskogen 16. august i år.

Nå sier politiet at de kommer til å henlegge saken.

— Saken er ferdig etterforsket. Vi har gjort det vi mener vi kan gjøre for å identifisere gjerningsmannen. Det har vi ikke lyktes med, og da er det ikke så mye mer politiet kan gjøre foreløpig, sier etterforskningsleder Kjersti Opdahl ved Bergen vest politistasjon.

Kan bli gjenåpnet

Opdahl understreker at saken vil bli tatt frem igjen med en gang dersom politiet får inn nye opplysninger i saken.

— Terskelen skal være lav for å gjenåpne saker, og det vil bli gjort hvis vi skulle se at det er grunnlag for videre etterforskning, sier hun.

15-åringen har forklart at hun ble antastet, slått og kloret i ansiktet da hun jogget rundt Tennebekktjernet ved 22.30-tiden om kvelden.

Mannen skal også ha forsøkt å holde henne igjen, men Vines klarte til slutt å riste seg løs.

-  Jeg ville bare komme meg bort derfra i live. Jeg var så redd at jeg nesten ikke fikk puste. Jeg begynte først å gråte da jeg kom hjem, sa Vines til BT noen dager etter hendelsen.

Resultatløs fotokonfrontasjon

Politiet har gjennomgått bilder fra flere overvåkingskameraer i nærområdet, men uten at det har gitt tellende resultat. Også trafikkdata fra aktive og passive mobiltelefoner har blitt innhentet.

Jenten har også fått se bilder av mulige gjerningsmenn, men uten at hun kunne identifisere mannen som overfalt henne.

Få tips

Gjerningsmannen er beskrevet som mellom 20 og 35 år gammel. Vines har beskrevet ham som solbrun, men av ukjent nasjonalitet. Han skal være rundt 190 centimeter høy.

— Vi har i tillegg fått inn rundt fem-seks tips fra publikum. Det er forholdsvis lite, og tipsene som har kommet inn har ikke hjulpet etterforskningen noe videre. Det er heller ingen vitner til hendelsen, sier etterforskningsleder Opdahl.