Bare en uke etter at Erik Kjøsen åpnet sin nye frisørsalong i Sverres gate i Bergen før jul, tømte innbruddstyver lokalet for verdisaker .

Forrige gang klarte tyvene å få opp inngangsdøren ved å skru løs brevsprekken. Siden har Kjøsen sikret brevsprekken og skiftet lås på døren. Inne i salongen er det montert alarmer.

Dermed skulle man tro at både shampoo og balsam står trygt, men denne uken ble salongen utsatt for nok et innbruddsforsøk, denne gangen via døren fra bakgården.

Lite å stjele – Jeg skjønner ikke helt hvorfor de absolutt skal inn i frisørsalongen. Her er ikke mye å stjele. Men det er kanskje desperate narkomane eller noe slikt, sier han.

Tyvene kom imidlertid ikke lenger enn til bakdøren, og etter innbruddsforsøket er også den forsterket med ekstra låser. Glassrutene er sikret med kryssfinerplater, og kommer man seg likevel gjennom døren møter man bare en ny, låst dør.

– Døren ser ikke ut som noen vanlig dør lenger, men noe må man jo gjøre, sier Kjøsen.

Ingen vits i å anmelde Like etter at han oppdaget innbruddsforsøket denne uken, kom postbudet med brev fra Hordaland Politidistrikt. Det var meldingen om at etterforskningen av det første innbruddet blir henlagt.

Denne gangen tror ikke Kjøsen det er noen vits i å anmelde innbruddsforsøket.

– Jeg har ikke ringt politiet. De kom ikke forrige gang, da tyvene kom seg inn i salongen og stjal både et TV-apparat og klippemaskiner. Hvorfor skullel de komme denne gangen, spør han oppgitt.

HENLAGT: Erik Kjosen grunner over politiets henleggelse av det forrige innbruddet. Denne uken fikk han ubudne gjester igjen.
Jan Oklum