Mandag ettermiddag ble en kvinne (41) formelt siktet for drapet på sin 46 år gamle samboer. Mannen ble knivdrept i en kommunal leilighet i Storms gate på Møhlenpris rundt klokken 06.

Krimteknikere avsluttet ved 17-tiden sine undersøkelser inne i leiligheten, etter å ha holdt på i godt og vel tre timer.

— Arbeidet er mer omfattende enn vi hadde trodd, og det er fortsatt en del som gjenstår, sier krimtekniker Frank Solli i Hordaland politidistrikt.

Ikke kontroll på kniven

Etter det BT får opplyst, er drapsvåpenet ennå ikke funnet. Etterforskere fra Bergen sentrum politistasjon gjennomfører ved 17-tiden grundige søk i bosspann og i portrom i nabolaget.

Påtaleansvarlig i saken, politiinspektør Sidsel Isachsen, vil ikke kommentere om politiet har kontroll på drapsvåpenet. Det var kvinnen selv som varslet om hendelsen. Hun hadde lenge status som vitne, og politiet opplyste innledningsvis at de sto overfor et drap med ukjent gjerningsmann.

— Etterforskningen generelt og de opplysningene politiet allerede sitter med, gjør at vi har valgt å pågripe og sikte samboeren for drap, sa Isachsen til BT tidligere mandag.

Stukket i brystet

Politiet har avhørt naboer og bekjente av samboerparet, og har også gjennomført en rundspørring i nabolaget. Kvinnen har enn så lenge ikke tatt stilling til straffskyld.

Etter det BT får opplyst, skal siktede og avdøde ha vært i et kjæresteforhold gjennom flere år. Begge er beskrevet som kjenninger av politiet, og skal ha hatt tilknytning til et rusmiljø.

46-åringen var bevisstløs da han ble fraktet til sykehuset, etter å ha blitt rammet av ett stikk i hjerteregionen. Han ble erklært død av en lege ved Haukeland. Politiet bekreftet dødsfallet like før klokken 07.30.

- Lite bråk

Den drepte skal ha bodd på adressen i Storms gate i flere år. Bygården er eid av Bergen kommune, og består av 12 toroms-leiligheter. Naboer BT har snakket med, forteller at det har vært lite bråk fra huset den siste tiden.

46-åringen skal ha blitt funnet bevisstløs like innenfor døren til sin egen leilighet.