I februar skrev BT at sjåføren på en rutebuss i Nordhordland var anmeldt for vold mot en skoleelev. Ifølge anmeldelsen skulle sjåføren ha lagt gutten i bakken etter en uoverensstemmelse som endte med at gutten spyttet på trappegulvet i bussen.

For tre uker siden ble saken henlagt etter bevisets stilling.

TYDELIGE MERKER: Den ti år gamle gutten fikk tydelige merker på halsen etter episoden med bussjåføren.
PRIVAT

— Konklusjonen er at det ikke er ført tilstrekkelig bevis for at sjåføren hadde øvet vold mot denne gutten, sier Jan Grahl-Madsen, politiinspektør i Bergen Nord politistasjonsdistrikt.

Gutten ikke avhørt

Både sjåføren og guttens foreldre er blitt avhørt av politiet, men ikke gutten selv. Det skyldes en feil av politiet, sier Grahl-Madsen.

— Det ble gjort en feil av politiet innledningsvis, ved at man ikke tok denne gutten inn til dommeravhør. Det burde man nok gjort, sier han, og utdyper:

— Slike avhør av barn er ferskvare, og hvis man ikke får tatt det innledningsvis, har det liten verdi.

Ifølge Grahl-Madsen har sjåføren forklart at han har grepet tak i gutten i hetten eller kragen og snudd ham rundt.

— Ut fra situasjonen som var beskrevet, så var ikke det straffbart etter vår vurdering. Gutten har fortalt om mer, men det lot seg ikke underbygge bevismessig, sier Grahl-Madsen.

Politiet har gjennomgått overvåkningskameraene på bussen, som filmet områdene ved bakdøren og førersetet.

— Det fremkom ikke noe straffbart på disse videoopptakene, men episoden som var anmeldt hadde skjedd utenfor bussen, som videokameraene ikke dekket, sier Grahl-Madsen.

- Har vært en belastning

Bussjåføren er skuffet over at det har tatt politiet åtte måneder å etterforske en sak de tidlig sa at de skulle prioritere fordi barn var involvert.

— Det har ikke vært kjekt for noen parter. Saken har vært en belastning. Jeg har fått noen kommentarer slengt etter meg, men det får så være. Jeg mener saken har vært hauset opp av media, sier sjåføren.

Han har vært i full jobb mens saken har vært under etterforskning, og sier at han nå håper å få fortsette i jobben i fred og ro.

— Det er gledelig at saken har fått en slutt. Jeg har lagt den bak meg og bærer ikke nag, ungene er velkomne på bussen min. Jeg er innstilt på å starte med blanke ark, sier han.

Guttens foreldre ønsker ikke å kommentere henleggelsen.