Salgsverdien på det beslaglagte dop-partiet er på nærmere en kvart million kroner. Partiet tilsvarer en fjerdedel av alle dopingbeslag i Norge i fjor.

— Vi har selvfølgelig liten tro på at alt dette var til eget bruk. I politiavhør har også 29-åringen innrømmet å ha kjøpt tilsvarende preparater tidligere. Det er nærliggende å tro at tabletter og ampuller kan ha blitt videresolgt. Vi vil nå prøve å kartlegge hva som skjer i trenings- og kroppsbyggermiljøet i Florø. I første omgang kommer vi til å konsentere oss om omgangskretsen og treningskameratene til 29-åringen, sier spesialmedarbeider Grete Hjelle ved Fjordane politidistrikt til Bergens Tidendes nettavis.

Kom som et sjokk

Det var Firdaposten som torsdag brakte nyheten om at en 29-åring fra Florø var tatt med rekordmye doping, under en rutinekontroll på svenskegrensen. I bilen til 29-åringen fant tollerne også 10 liter ren sprit, og en båtmotor som trolig er stjålet.

Florø-mannen som var med ham på turen, benekter ethvert kjennskap til den ulovlige lasten. Overfor politiet har også 29-åringen bedyret at ansvaret er hans, og at kameraten ikke ante noenting om smuglingen.

Ifølge Kenneth Standal, eieren av Puls Trivsel-, Trim- og Treningssenter i Florø, har dop-avsløringen kommet som et sjokk.

— 29-åringen begynte å trene hos oss i sommer. Vi har nå sagt opp treningskontrakten hans med øyeblikkelig virkning. Doping er noe svineri som vi ikke vil ha innenfor dørene her, sier Kenneth Standal.

Tar dopingtester

Han forteller at alle som tegner medlemskap hos dem, må skrive under på at de aksepterer uanmeldte dopingtester. Viser prøven seg å være positiv, blir den skyldige utestengt fra treningssenteret på dagen. Han må også betale de 1500 kronene som dopingtesten koster, pluss medlemsavgift for den tiden han hadde tegnet seg.

— Vi gjør dette fordi vi ønsker å slå hardt ned på doping og signalisere at dette absolutt ikke blir akseptert hos oss. Problemet er Forbrukerrådet, som mener at slike klausuler i kontraktene er i strid med personvernet. Jeg håper virkelig ikke at vi blir nødt til å slutte med dette opplegget. Da blir det vanskeligere for oss å kjempe mot doping, sier Kenneth Standal.

- Ikke i vanlige treningsmiljø

Han tviler på at 29-åringen har prøvd å selge dopingpreparater på hans treningssenter.

— De fleste av våre kunder er vanlige trimmere fra 25-årsalderen og opp. Siden vi har T-skjorte-plikt, har vi dårlige forhold for kroppsbyggere som ønsker å vise hvor store de er. Kroppsbyggere trener helst hjemme, eller i egne klubber. Jeg tror ikke doping er noe problem i vanlige treningsmiljø. Men jeg kan selvfølgelig ikke utelukke at det forekommer, sier Kenneth Standal.

Det var natt til lørdag at 29-åringen ble stoppet med nesten 8000 brukerdoser med doping. I mars ble han tatt med et parti dopingsmidler i Brannøysund.