I mellomtiden ble barnet foret på sukkervann av en fortvilet bestemor. Problemene stoppet ikke her. På nytt gikk det et døgn før moren fikk amme barnet igjen.

Det får en opprørt advokat til å true med anmeldelse av politiet.

— Vi kan ikke tolerere måten verken mor eller barn har blitt behandlet på. Derfor vil vi forfølge saken videre, sier advokat Øystein Andersen.

Til legevakten

Det var lørdag morgen at politiet troppet opp hjemme hos den 19 år gamle kvinnen. Her ble hun revet ut av sengen. Samtidig gjorde politiet beslag i et større parti narkotika.

Neste stopp for kvinnen ble glattcelle i politihusets kjeller. Tilbake var bestemor overlatt til å ta ansvaret for det vesle barnet.

— Sakens innhold er uvedkommende. Her dreier det seg om en mor som blir skilt fra sitt barn som ikke er stort mer enn en måned gammel. Det virket som om politiet ikke hadde tenkt på at moren hadde behov for å amme babyen, sier Andersen.

Om kvelden lørdag ble han oppringt av en gråtende klient som klagde over store brystsmerter. Kvinnen ble da kjørt til legevakten for hjelp.

— De fysiske plagene ved å ikke få amme regelmessig var uutholdelige, sier Andersen.

-Ingen forståelse

Han tok saken opp med politiet tidlig lørdag, men opplevde å få ingen forståelse fra vakthavende jurist. Etter ytterligere påtrykk ble det lovet at det skulle settes av ressurser slik at moren fikk ammet. Først ved 16-tiden på ettermiddagen skjedde det.

— Så gikk det et nytt døgn før moren fikk amme barnet igjen. Det gjør selvsagt hennes situasjon enda vanskeligere, sier Andersen.

— Min klient nekter for øvrig enhver befatning med saken, og vi kommer til å kreve at hun blir løslatt mandag.

- Tenkt på konsekvenser

Advokaten er imidlertid fast bestemt på at denne saken skal forfølges videre.

— Det får være grenser for hvordan man skal behandle folk. Det hadde ikke hatt noe å si for saken om hun fikk treffe sitt seks uker gamle barn. Når politiet går til en nøye planlagt aksjon burde de i det minste sørge for at barnevernsvakten var med og så til at alt gikk om det skulle. Her ble barnet overlatt til en opprørt og fortvilet bestemor, som ikke hadde anelse om hva som skjedde med datteren. Dette er uansvarlig, sier Andersen.

Etter det BT forstår er minst fire personer pågrepet og siktet i saken. Blant dem er en far og hans sønn. Det skal være mistanke om at disse har hatt befatning med flere hundre gram amfetamin. En av de pågrepne mennene er nylig løslatt i forbindelse med en annen stor narkosak.

— Kvinnen har vært rusfri siden barnet kom til verden. Det har hun avlagt prøver som kan bekrefte. Skal hun greie seg videre er selvsagt kontakten med barnet en viktig faktor. Det burde også politiet sett, og tatt hensyn til, mener Andersen.