Politiet er i full beredskap i kveld, når Brann møter Vålerenga i serieåpningen i eliteserien.

— Vi har kalt inn ekstra mannskaper, og har kategorisert kveldens møte som en risikokamp, sier Lentføhr.

Aggressivt

Det oppsto tumulter mellom politi og Vålerenga-supportere da de gikk på Bybanen for noen få minutter siden. En mann ble lagt i håndjern, men ble sluppet fri etter tilsnakk fra politiet.

Fire politibiler og åtte betjenter overvåket de aggressive og høylydte blåkledte fansene, som til slutt fikk reise avgårde til stadion med Bybanen alene, mens bergenserne ventet på neste bane.

Slåsshanske

Tidligere i dag jaktet politiet på en mann med slåsshanske i sentrum, men det er uklart om han hadde noe tilknytning til det såkalte «casuals»-miljøet.

— Vi har observert masse, det er alt jeg vil si, svarer Lentføhr på spørsmål om politiet har sett personer tilknyttet casuals-miljøet i sentrum i ettermiddag.

Fem innbrakt til politiet

Rundt kl. 18.30 var to personer tatt hånd om av politiet etter en slosskamp like i nærheten av Brann stadion.

— De er på vei inn til politihuset nå og vil bli anmeldt, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt Morten Kronen.

— Er det snakk om fotballsupportere?

— Det er grunn til å tro det er tilknyttet kampen, ettersom hendelsen skjedde i området. Men dette er nok personer som bruker fotballkampen som påskudd for å drive med slossing. De vanlige fotballsupporterne oppfører seg fint, sier Kronen.

Rundt kl. 20.00 skriver politiet på Twitter at fem supportere fra Oslo er innbrakt, anmeldt og at de må påregne bot.

Masseslagsmål

I april i fjor barket 60 personer sammen i et masseslagsmål i Bergen sentrum før kampen mellom de to lagene. Bråket skjedde ved Johanneskirken. Tre av slåsskjempene ble tatt og satt i arresten.

Møtene mellom Brann og Vålerenga har i mange år vært forbundet med bråk og slåssing både før og etter kampene.

PÅ VEI TIL KAMP: Politiet fulgte nøye med da Vålerenga-supportere tok Bybanen til Brann stadion lørdag kveld.
SILJE K. ROBINSON