— Dersom det skjer, kan store deler av saken bli ødelagt, sier politiadvokat Knut Inge Stavang i Follo politidistrikt.

Politiet er glade for at alle seriøse medier til nå har fulgt oppfordringen om å ikke trykke bilder av 55-åringen politiet mener er Lommemannen.

— Vi er redde for at noen av de store redaksjonene skal bli utålmodige og finne en eller annen grunn som rettferdiggjør identifisering, sier Stavang.

Politiet har bedt om at media dropper identifisering, fordi de ønsker å bruke bildekonfrontasjon overfor vitner som mener de er blitt utsatt for Lommemannen. Resultatet av bildekonfrontasjonen kan bli verdiløs dersom ansiktet til 55-åringen likevel er kjent over hele landet.

— Jeg tror kanskje ikke alle skjønner hvor lang tid arbeidet med fotokonfrontasjonene kommer til å ta. Det krever mye forarbeid, fordi Riksadvokaten har kommet med strenge retningslinjer for hvordan fotokonfrontasjonen skal gjennomføres, sier Stavang.

I løpet av uken som har gått siden 55-åringen fra Åsane ble utpekt som Lommemannen, har politiet fått inn over hundre henvendelser i saken fra personer som mener de kan ha kjennskap til mannens overgrep.

— Det kommer til å ta en stund før vi får gjennomført de avhør og fotokonfrontasjoner som er nødvendig. Dette er ikke noen fjortendagersjobb, sier Stavang.