I flere politiavhør av husverten skal politiet ha vært svært interessert i hvor mange brekkjern han har, hvordan de ser ut og hvor de ble oppbevart i huset på Toppe.

Politiet skal også ha tatt beslag i to brekkjern som de nå undersøker.

Politiet er nesten sikre på at Løtvedt ble drept med et brekkjern, men de har også vist interesse for noen skrapgjenstander som lå i en skråning like ved åstedet.

Husvertens forsvarer, advokat Helge Wesenberg, mener politiet ikke har noe å bygge på i siktelse om medvirkning til overlagt drap. Politiet mener de er i ferd med å bygge en sak som svekker husvertens troverdighet.

Løy om møte

Først nektet husverten for å ha hatt kontakt med sin bror i tidsrommet rundt drapet. Telefonutskrifter avslørte at dette var løgn. Nå innrømmer 31-åringen at han møtte broren i Bergen dagen før drapet skjedde. Broren tilsto drapet på Løtvedt, og tok senere sitt eget liv.

— Dette møtet står selvsagt sentralt i forhold til siktelsen om medvirkning til planlagt drap, sier en kilde til BT.

  • Politiet har videre sikret seg tekstmeldinger som ble sendt mellom de to brødrene i tiden før og etter drapet. Politiet mener innholdet er interessant i forhold til drapet.
  • Politiet har vist interesse for husvertens opptreden etter at Løtvedt var drept. De mener flere forhold er påfallende.

Klagde på lukt

Noen få dager før Løtvedt ble funnet drept, tok husverten kontakt med sin advokat og ba ham om å tilskrive Løtvedts advokat fordi det luktet ille fra kjelleren. Dersom husverten uskyldig er dratt inn i saken, var en slik handling naturlig. I motsatt fall mener politiet at dette er et av flere trekk for å skyve mistanken bort fra seg selv.

Husverten har hatt svært få opplysninger å bidra med i forhold til når han sist så Løtvedt og bevegelser rundt huset. Dette synes politietterforskerne har vært påfallende. Til husvertens forsvar kan det trygt slås fast at konflikten med Løtvedt var så betent at det var forståelig at kontakten gikk gjennom advokater.

Ved påsketider i år skal Løtvedt ha gjort forholdet til husverten enda mer tilspisset, etter at han tipset sosialkontoret om det han mente var lureri fra husvertens side. Bakgrunnen var at Løtvedt kom over papirer som viste at husverten fikk bostøtte for sin bror. Broren var da flyttet. Hva som er faktum vites ikke, men uansett skapte dette mer bitterhet mellom partene.

- Finnes ikke bevis

Advokat Helge Wesenberg er enig i at hans klient har det klassiske motivet for drapet, men fastholder sin klients uskyld.

— Hvordan reagerer husverten på siktelsen?

— Han tar det bra fordi han vet at dette bare er oppspinn. Langt verre er det å leve med brorens tragiske bortgang.

Nå ser både advokaten og klienten frem til det planlagte avhøret onsdag.

— Vi er veldig spente på hva politiet kommer med. Så langt finnes det ikke noen beviser for at min klient har vært med på å planlegge et drap, sier Wesenberg.

Forholdet mellom politiet og den siktede er heller dårlig. Han føler at politiet har hengt ham ut i avisen som drapsmann. Derfor er det nå taust i andre enden.

Politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt ønsker ikke å kommentere BTs nye opplysninger i saken.