• Det var utrygt å være der.

Klokken ti over seks i morges fikk Vegtrafikksentralen melding om nok et ras på vestlandsveiene.

Raset stenger riksvei 13 i Brattlandsdalen, på strekningen mellom Røldal og Suldal sør for Odda. Den stengte veien berører ikke trafikken øst-vest over E134 Haukelifjell.

Ifølge politiet skal det i morgentimene ha gått flere små ras i området. Patruljen, som har vært på stedet med lavinehunder, er i ferd med å forflytte seg ut av området på grunn av rasfaren. Det skal ikke være gjort funn under søket.

— Utrygt å være der

— Det er ingenting som indikerer på at noen er tatt av raset. Nå er det kun fastboende og noen få hyttefolk igjen der inne, sier operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Da politiet ankom området viste det seg å være flere ras over en lengre strekning. De mener nå å ha kontroll over hele området, men Friberg beskriver situasjonen under søket som utrivelig.

— Mens vi var der gikk det stadig vekk nye ras. Våre folk oppfattet det som utrygt å være der, derfor besluttet vi å ta dem ut fra området, sier Friberg.

Har startet ryddingen

Totalt fem personer og to lavinehunder deltok i søket. I tillegg var helikopter og ambulansepersonell klare i beredskap.

Klokken 10.30 er situasjonen på ny vurdert, og rydding av veien er satt i gang. Ifølge Vegtrafikksentralen vil arbeidet pågå i et par timer.