Fem av demonstrantene valgte å forlate huset frivillig, mens syv nektet å følge politiets pålegg.

De syv ble fjernet med makt og lagt i jern litt før klokken 16 onsdag ettermiddag.

Politiet sperret av flere gater i området før de gikk til aksjon.

Okkupasjonen skjedde i Kong Oscars gate 14, like bak Korskirken.

Sympatiaksjon

I en pressemelding fra Blitz, skriver de følgende:

Det ble det arrangert en solidaritetsmarkering for Blitz i Bergen. Som protest mot det Høyre-ledede Oslo-byrådets vedtak, entret demonstranter Høyres Hus i Bergen, og hengte opp bannere med paroler som "Blitz blir!" og "Dette huset er stengt. Det er vedtatt".

"Dere tar vårt hus; vel, da tar vi deres hus", kunne en av demonstrantene meddele de arge høyrepampene inne i huset, skriver Blitz.

Nektet å godta bøter

Syv personer ble innbrakt av politiet. Den yngste som ble innbrakt etter okkupasjonen var en jente på 18 år. To jenter og tre gutter var fra 19 til 24 år unge, mens en 40 år gammel mann var eldste mann i okkupasjonsgjengen.

— Alle syv ble ilagt bot for å ha nektet å fjerne seg på politiet anmodning, men samtlige nektet å vedta boten, opplyser operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Dermed går det sannsynligvis mot rettssak for Blitz-sympatisørene. De syv ble løslatt etter å ha nektet å ha vedtatt bøtene.

BLITZ FJERNET FRA HØYRES HUS: Blitz-sympatisører demonstrerte mot at Blittz blir kastet ut av Høyre i Oslo. Derfor okkuperte de Høyres Hus i Bergen, men ble kastet ut av politiet. FOTO: EIRIK BREKKE