• Fjerner de seg ikke, vil vi fjerne dem. Om nødvendig med makt, sier visepolitimester Nilsen.

— Vi har fått anmodning fra Statnett om hjelp. De beskriver at demonstrantene hindrer arbeidet, mellom annet ved å blokkere ankomsten for helikopter. Politifolk fra Voss har reist til stedet nå. De vil prøve å komme i dialog med demonstrantene, sier visepolitimester Jon Reidar Nilsen i Hordaland politidistrikt, til bt. no klokken tre i ettermiddag.

- Hva vil skje videre?

— Demonstrantene vil få en romslig frist til å fjerne seg. Dersom de ikke gjør det vil de om nødvendig bli fjernet med makt og de vil bli bøtelagt, sier Nilsen.

Aksjonister arrestert

— Femaksjonister skal være tatt av politiet og sendt nedover. De ble båret vekk.Det er så vidt jeg vet ingen skader, sier Magne Hagesæter, pressekontakt for aksjonistene, i til bt.no i 16.20-tiden.

Han befinner seg for øyeblikket ikke på aksjonsstedet, men har snakket med demonstrantene som er på stedet. Dårlig mobildekning gjør det vanskelig å kommunisere direkte med aksjonistene.

— De har fylt opp en politibil og kommer for å hente flere etterhvert, sier Hagesæter.

Ifølge pressekontakten er det mellom 15 og 20 aksjonister på stedet.

Gir ikke opp

- Hva gjør dere nå?

— Vi har absolutt ingen planer om å gi opp. Nye aksjonister har planer om å reise oppover senere i dag og i morgen.

- Hva vil dere oppnå?

— Vivil vise at vi ikke aksepterer Statnett sin utbygging i Hardanger. Det fins goddokumentasjon på at den er unødvendig.

- Hvor lenge vil dere fortsette med demonstrasjonene?

— Det er vanskeligå si hvor lenge. Men vi har denne sommeren. Vi gir ikke opp med det første, understreker Magne Hagesæter.