To kvinner omkom da en norsk lokalbuss og en svensk turistbuss kolliderte ved Fardal utenfor Sogndal 12. august i fjor. I tillegg ble to passasjerer, en mor og datter, hardt skadet i kollisjonen.

Nå melder NRK at politiet er ferdige med etterforskningen, og påtalemyndigheten skal avgjøre om sjåføren skal tiltales.

Drept av sidespeilene

Politiet mener sjåføren i den svenske bussen for­årsaket ulykken, ved at han kom delvis over i motgående kjørefelt. Etter ulykken fikk han kjøreforbud i Norge, og ble siktet for uaktsom kjøring.

Den svenske sjåføren erkjenner ikke straffskyld.

Ifølge en passasjer i lokalbussen på vei fra Sogndal, kjørte den svenske Bergkvarabussen midt i veien da ulykken skjedde. Rekonstruksjonen av ulykken viste at begge de omkomne, som satt i hver sin buss, ble drept av sidespeilene.

— Vi har registrert at speil­ene på bussene har en annen konstruksjon enn på mange laste­biler, der speilene gir etter ved et sammenstøt, sa havari­inspektør Tor Østberg etter rekonstruksjonen.

Tilbake som sjåfør

Regionlensmann i Sogn, Åge Løseth, vet ikke når saken kommer for retten.

— Det er vanskelig for meg å mene noe om. Det er avhengig av hvor raskt påtalemakten kan ta unna saken, og når det kan passe for domstolen, sier Løseth til NRK.

Etter å ha tatt en pause fra kjøringen, var den svenske sjåføren tilbake som bussjåfør i september i fjor. Göran Mellström, daglig leder i busselskapet Bergkvarabuss, sa da til BT at sjåføren følte det dypt urettferdig å bli siktet for uaktsom kjøring.