— Tolkningen vår har vært for vid, innrømmer politimester Vidar Refvik i Hordaland politidistrikt.

I formiddag fikk han brakt på det rene at det utelukkende er psykisk ustabile og sterkt rusede personer som skal fremstilles for lege før de blir fengslet.

30 timeverk

Forvirringen oppsto etter at Politidirektoratet sendte ut et rundskriv i forrige uke. Politiet i Hordaland tolket det slik at samtlige arrestanter, edru som påvirket, skulle sjekkes av lege før de ble buret inne.

Sist helg brukte politiet 30 timeverk på legevakten. Til tider sto opptil fire patruljebiler parkert utenfor. Ti-tolv tjenestemenn passet på «pasientene» inne.

Klinke edru

Blant dem politiet brakte til lege, var en person som er siktet for økonomisk kriminalitet. Han stilte i dress og slips, var klinkende edru og ellers frisk som en fisk.

— Vi mener at rundskrivet vårt var tydelig nok. Det har det åpenbart ikke vært. Vi er nå i ferd med å tydeliggjøre hva vi egentlig mente, sier Runar Kvernen, seksjonssjef for informasjon ved Politidirektoratet.

I formiddag ble samtlige av landets politimestre informert om hva Politidirektoratet egentlig mente å få frem i rundskrivet fra forrige.

Og heretter skal altså politiet slippe å kjøre kreti og pleti til legevakten i Bergen før de fengsler folk.

Politiet trenger likevel ikke å kjøre alle som skal fengsles til legevakten.