Notatene som skal være skrevet av en av ektefellene ble funnet i parets leilighet. Etter det BT forstår kan notatene si noe om hendelsen, men om de kan gi spor til et motiv er fortsatt usikkert. Notatene befinner seg hos kriminalteknikerne for analysere.

Som bt.no tidligere har skrevet ble paret funnet døde torsdag like før klokken 18 i sin egen leilighet i Gågaten. De ble funnet av en slektning som skal ha vært bekymret fordi ekteparet ikke svarte på telefon. Sammen med vaktmesteren låste de seg inn i parets leilighet.

Ingen kampsituasjon

Politiet anser at den mest sannsynlige teorien er at mannen (60) skjøt sin kone (66) og deretter seg selv. Funn på åstedet viser at det ikke skal ha vært noen kampsituasjon mellom ektefellene.

Dette vil ikke politiførstebetjent Jens Ekmann kommentere.

– En av ekteparet har tatt livet av den andre. Mer kan vi ikke si nå, sier han.

Obduksjonen skal skje mandag. Den vil trolig gi et endelig svar på hovedspørsmålet; hvem som skjøt hvem.

Politiet fant et håndvåpen i leiligheten. BT får bekreftet at en av ektefellene hadde bæretillatelse for et slikt håndvåpen.

Obduksjonen vil også si noe om når de døde samt hvor i leiligheten hendelsen skjedde.

Sjokkert og overrasket

Mindre sannsynlig er det at obduksjonen kan si så mye om årsaken, men i noen tilfeller kan slike «lyn fra klar himmel-drap» utløses av en sykdom. I så fall kan en obduksjon i noen tilfeller gi spor til slike forklaringer.

Alle BT har snakket med som kjenner paret forteller at de er sjokkert og overrasket over hendelsen. De sier at de ikke har sett at det skal ha vært noe galt, og at de virket som de hadde det godt sammen.

Trolig var Stein Erik Olsen, nær venn og musikkompanjong av 60-åringen, blant de siste som snakket med ham, sist tirsdag.

– Da virket alt normalt. Han og konen hadde planlagt ferie sammen, sa han til BT i går.