I mars i fjor tok Haugaland og Sunnhordland politidistrikt kontakt med sine kolleger i Bergen, og ba dem ransake en leilighet på Damsgård.

Bakgrunnen var at politiet hadde avdekket mobiltrafikk som indikerte at den 25 år gamle beboeren i leiligheten drev med salg av narkotika.

Hasj, penger og tabletter

Da politiet i Bergen rykket ut til leiligheten, traff de på den 25 år gamle mannen, og gjorde i tillegg følgende funn:

  • 369 gram hasj
  • 157 gram marihuana
  • 2300 beroligende tabletter
  • 269.500 kroner i kontanter
  • To falske pass, et spansk og et gresk, i tillegg til to falske ID-kort Rett før jul i fjor ble mannen dømt til fengsel i 2 år og 6 måneder for oppbevaring og salg av narkotika, heleri og for å ha operert med flere falske identiteter.

Da han ble pågrepet av politiet oppga mannen at han var spansk statsborger. Spansk politi kjente ham imidlertid som marokkaner, og ga sine norske kolleger et annet navn. Og da han søkte asyl i Norge i 2011, oppga han at han var fra Chile.

Fikk strafferabatt

Da han møtte som tiltalt i Bergen tingrett, erkjente han at han hadde operert med falsk identitet.

Retten mener mannen benyttet falske identitetspapirer for å skjule at han sendte narkopenger ut av landet, og har funnet ham skyldig i heleri av til sammen 560.000 kroner. Tingretten legger videre til grunn at han personlig har solgt rundt ett kilo marihuana.

Mannen får lavere straff enn normalen for slike forbrytelser fordi han har tilstått flere av forholdene i tiltalen, samt at han under soning har vist vilje til å mestre sine rusproblemer.